Turgutlu'da Hdp'lilerden 'kobani' Yürüyüşü

MANİSA Turgutlu'da HDP İlçe Başkanı Selahattin Dağlı, "AKP hükümetine, Fransa'ya, İngiltere'ye, Almanya'ya, Amerika'ya, Belçika'ya, Hollanda'ya, bütün dünyaya sesimizi duyurmak için şu kelimeleri sarf ediyoruz; Eğer Kobani düşerse,...

10 Ekim 2014 Cuma 11:37
Turgutlu'da Hdp'lilerden 'kobani' Yürüyüşü






MANİSA Turgutlu'da HDP İlçe Başkanı Selahattin Dağlı, "AKP hükümetine, Fransa'ya, İngiltere'ye, Almanya'ya, Amerika'ya, Belçika'ya, Hollanda'ya, bütün dünyaya sesimizi duyurmak için şu kelimeleri sarf ediyoruz; Eğer Kobani düşerse, bütün bu saydıklarım ne rahatlığı, ne huzuru, ne yaşamayı bulabilirler" dedi.
İstasyonaltı Mahallesi'nde dün akşam saatlerinde bir araya gelen HDP'liler, Kervan Yolu'ndaki parti lokali önüne yürüdü. Grup adına burada HDP İlçe Başkanı Dağlı, basın açıklaması yaptı. Dağlı, "AKP hükümetine, Fransa'ya, İngiltere'ye, Almanya'ya, Amerika'ya, Belçika'ya, Hollanda'ya, bütün dünyaya sesimizi duyurmak için şu kelimeleri sarf ediyoruz; Eğer Kobani düşerse, bütün bu saydıklarım ne rahatlığı, ne huzuru, ne yaşamayı bulabilirler" dedi. AK Parti hükümetine seslenen Dağlı, "İki seneden beri ne bir polis cenazesi, ne bir asker cenazesi ne de bir gerilla cenazesi geliyordu. Bir hafta içinde Diyarbakır'da, Van'da, Siirt'te, Batman'da, Ağrı'da 3-4 günün içinde 30'un üzerinde kişi öldü. Eğer AKP hükümeti birazcık mantıklı düşünüyorsa bir an önce sinsi politikalarından vazgeçsin, bir an önce adım atsın, akıllı davransın. Yoksa onun bedelini de kendisi verecektir" dedi. Açıklamanın ardından gruptakiler dağıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.