Türkiye Amerika'yı Güvenli Bölge konusunda ikna edemedi!

ABD yönetimi Suriye sınırları içerisinde güvenli bölge oluşturulması tekliflerine karşı olduğunu yineledi. Beyaz Saray yönetiminden yapılan resmi açıklamada 'Bu konuda tavrımızda bir değişiklik yok' mesajı verildi

30 Eylül 2015 Çarşamba 02:02
Türkiye Amerika'yı Güvenli Bölge konusunda ikna edemedi!






Türkiye Amerika'yı Güvenli Bölge konusunda ikna edemedi!

Terör örgütlerinin cirit attığı Suriye - Türkiye sınırında mülteci dramı devam ederken, Amerikan yönetimi güvenli bölge konusundaki olumsuz tutumunu sürdürüyor. Amerikan yönetimi güvenli bölge konusundaki tavrını sürdüreceğini duyurdu.

Güvenli bölge konusunda ABD'den yeni bir açıklama daha geldi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "fikrimiz değişmedi şu anda düşünmüyoruz" denildi.
Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Güvenli Bölge konusunda ABD'nin pozisyonu değişmedi, bu fikri şu anda düşünmüyoruz" ifadeleri yer aldı.

IRAK'TA İKİ KEZ UYGULANDI

Saddam Hüseyin döneminde Irak'ın kuzeyini uçuşa ve Irak merkezi hükümetinin askeri etkinliğine kapatan, daha sonra da bu uygulamayı BM kararıyla fiili hale getiren ABD yönetimi benzer bir uygulamanın Suriye'de tekrarlanmasına karşı çıkıyor. Ankara'nın Güvenli bölge ısrarında sınırların korunması, sivillerin can güvenliği için Suriye sınırları içerisinde ikametinin sağlanması ve mülteci akının önüne geçilmesi düşüncesi yatıyor.

Son Güncelleme: 30.09.2015 02:05
Anahtar Kelimeler:
Güvenli Bölge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.