YPJ'li iki kadının cenazesi nedeniyle kadın mitingi iptal edildi

Arif ARSLAN/BATMAN, () - SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'de IŞİD ile çıkan çatışmada ölen Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) üyeleri Koçer Akay ile Elif İlbaş'ın cenazeleri Batman'da toprağa verildi. Cenazeler nedeniyle Batman'da...

07 Mart 2015 Cumartesi 19:30
YPJ'li iki kadının cenazesi nedeniyle kadın mitingi iptal edildi






Arif ARSLAN/BATMAN, () - SURİYE'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'de IŞİD ile çıkan çatışmada ölen Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) üyeleri Koçer Akay ile Elif İlbaş'ın cenazeleri Batman'da toprağa verildi. Cenazeler nedeniyle Batman'da bugün düzenlenecek kadın mitingi de iptal edildi.
Kobani'de IŞİD ile çıkan çatışmada ölen Koçer Akay ile Elif İlbaş'ın cenazeleri memleketleri Batman'a getirildi. İki kadın için Asir Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine aralarında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın da bulunduğu yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Cenazede, 'Güneşin yörüngesindeki kadınlar ölümsüzdür. Özgür kadınla demokratik ulusa' yazılı pankartlar ile Kobani'de hayatını kaybeden kadınlar ile Abdullah Öcalan'ın fotoğrafları açıldı. Milletvekili Ayla Akat Ata, Kürtçe yaptığı konuşmada, "Dağların çiçekleri ölümsüzdür. Onlar her zaman kalbimizde yaşayacak. Onları unutmayacağız. Kürdistan, Mahabat, Kobani ve Batman tek parçadır" dedi. 
İki kadının cenazeleri kadınların omuzlarında taşınarak gözyaşları arasında toprağa verildi. Kobani'de IŞİD saldırılarında ölen Koçer Akay ile Elif İlbaş'ın cenazeleri nedeniyle bugün Batman'da yapılması planlanan kadın mitingi de iptal edildi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.