Zonguldak kuşları fotoğraf sergisi ilgi gördü

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta belirlenen kuş türlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergi ilgi gördü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliğince...

29 Ocak 2015 Perşembe 18:26
Zonguldak kuşları fotoğraf sergisi ilgi gördü






Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK'ta belirlenen kuş türlerinin fotoğraflarının yer aldığı sergi ilgi gördü.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) işbirliğince yaban hayatının araştırılması amacıyla yapılan çalışmada 301 kuş türü tespit edildi. Kuş türleriyle ilgili bilgiler ve fotoğraflar, 'Zonguldak Kuşları' adlı kitapta bir araya getirildi. Kitaptaki kuşların fotoğraflarından oluşan sergi Güzel Sanatlar Galerisi'nde açıldı. Sergiyi Vali Yardımcısı Sibel Köse ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt da gezdi.
Sergide, 10 yıldır kuş türlerine ilişkin araştırma ve fotoğraf çalışması yapan BEÜ Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sözen, yol bakım onarım şefi Mustafa Erturhan, biyolog Kerem Ali Boyla ile öğretmenler Tuncer Tozsin, Murat Soydaş'ın imzası bulunan 'Zonguldak Kuşları' kitabı da tanıtıldı.
Prof. Dr. Mustafa Sözen, yaptıkları araştırmalarda 301 kuş türü belirlediklerini anlatarak, "Türkiye'de 478 kuş türü tespit edilmiş, bunlardan 301'i Zonguldak’ta. Kentimiz gerçekten bu yönden çok zengin. İller sıralamasında 300 barajını geçen iller arasında ilk 10'dayız. Gerçekten güzel bir şey. Kitapta Türkiye’deki kuşların üçte ikisi anlatılıyor. Kuşlar açısından en zengin bölge Filyos. Orada 55 hektarlık alan kuşlar için koruma altına alındı. Bu çok güzel bir gelişme" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.