18 kez düşük yaşadı, 19'u hamileliğinde çocuk sahibi oldu

20 Temmuz 2011 Çarşamba 10:30
18 kez düşük yaşadı, 19'u hamileliğinde çocuk sahibi oldu






Yıllardır çocuk özlemi çeken, ancak 18 kez düşük olayı yaşayan kadın önceki gün 3 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Antalya'da önceki gün tıp tarihinde ender rastlanan olaylardan birisi yaşandı.

39 yaşındaki Meryem Şimşek, 18 kez düşük yaptıktan sonra 19'uncu hamileliğinde anne olmanın sevincini yaşadı. 17 yıl önce, kaynak ustası olan eşi Şenol Şimşek (41) ile severek evlenen Meryem Şimşek o tarihten beri çocuk sahibi olma hayali kurdu.

17 yıllık evlilikleri boyunca ikisi ikiz tam 18 defa hamile kalan ancak her defasında çocuklarını daha kucağına alamadan kaybeden Meryem Şimşek, kapıldığı umutsuzluğunu 6 yıl sonra yendi. Rahatsızlıklarına rağmen anne olma arzusundan vazgeçmeyen Meryem Şimşek, 1,5 yıl önce Aksaray'da görev yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Güray Ünlü'nün yardımı ile mutlu sona ulaştı.

Güray Ünlü'nün ev işlerinde çalışmaya başlayan Meryem Şimşek, sonradan doktoru olacak bu kişiyle bir süre sonra hayat hikayesini paylaştı. Meryem Şimşek'in 18 defa düşük yaptığını öğrenen doktor Ünlü, diyabet, obezite, pıhtılaşma, rahim yetmezliği ve hormonsal bozukluğu olan hastasına kombine tedavi uyguladı. 155 kilo ağırlığındaki Meryem Şimşek'ten kilo vermesini de isteyen doktor Ünlü, tedavisinde başarıya ulaştı.

Meryem Şimşek'in 30 kilo vererek gebe kalmasında emeği olan Ünlü, 4 ay önce Antalya'da özel bir hastanede göreve başladı. Doktorunun peşini bırakmayan Meryem Şimşek de tedavisi ve kontrolleri için sık sık Antalya'ya gelip gitmeye başladı.Antalya'daki özel hastanede devam eden başarılı tedavinin ardından Meryem Şimşek, önceki gün sezaryenle 3 kilo 200 gram ağırlığında sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Çocuğa doktorunun da ismiyle birlikte Muhammed Güray adı verildi.

Anne olunca kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini, hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin mutluluğunu yaşadığını göz yaşları içinde anlatan Meryem Şimşek, çocuğuna doktorunun da ismi olan Muhammed Güray adını verdi. Meryem Şimşek, O 9 ay, bana 9 yıl gibi geldi ama oğlumu elime aldığımda kendimi yeniden doğmuş gibi hissettim. dedi.Bir tane daha çocuk yapmak istediğini anlatan Meryem Şimşek, 17 yıllık eşinden de bu süreçte hep destek gördüğünü söyledi.

Baba Şenol Şimşek de, Oğlum için güzel bir hayat diliyorum. temennisinde bulundu. Meslek hayatı süresinde 12 gebelik geçiren bir hastası olduğunu anlatan doktor Güray Ünlü ise Meryem Şimşek gibi bir hastayla ilk kez karşılaştığını, 18 düşük olayının kendisini de şaşkına çevirdiğini dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.