Akarçeşme: Linyit sıvı enerjiye dönüştürülsün

20 Temmuz 2011 Çarşamba 00:58
Akarçeşme: Linyit sıvı enerjiye dönüştürülsün






Akarçeşme: Linyitle enerjide
dışa bağımlılığı azaltabiliriz

İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Hüseyin Akarçeşme, Türkiye'nin enerjide bağımlılığını azaltmak içen rüzgar, jeotermal ve hidroelektrik gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına ağırlık verdiğini belirterek, linyit kömür kanyaklarının da gazalaştırılarak sıvı yakıt haline getirilmesi gerektiğini belirtti.
Petrol ve doğalgaza gelen yüksek zamlardan dolayı Türkiye'nin enerjide yeni umudunu "linyintlerin gazlaştırılarak, sıvı yakıt ve hidrojen elde edilmesidir" diyen Akarçeşme, şunları söyledi:
 "Ülkemizin enerji ihtiyacını karşılamada yerli kaynaklarımızın kullanım oranının artırılması, dışa bağımlılığımızı azaltacaktır. En kısa zamanda kömürden gaz ve sıvı yakıt üretimi projesinin gündeme alınmalı ve buna ilişkin bilimsel çalışmalar başlatılmalı. Petrol ve doğalgaz kaynaklarına sahip olan ABD bile kömüre yatırım yapıyor.
 Çünkü gelecekte tüm ülkelerin kömüre döneceğini biliyor. Aynı şekilde  Çin Güney Afrika, Kanada, Avustralya ve bazı Avrupa ülkeleri de kömürün gazlaştırılmasıyla elektrik ve yakıt üretiyor."
Akarçeşme, Türkiye'nin de aynı şekilde linyit kaynaklarını kullanarak enerjide dışa bağımlığını  azaltacağını kaydetti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.