Alman şirketleri, AB ülkelerine ihracattan umudu kesti

31 Ocak 2012 Salı 12:13
Alman şirketleri, AB ülkelerine ihracattan umudu kesti






Alman Sanayi ve Ticaret Odası'nın (DIHK) yaptığı son araştırmada Euro bölgesindeki borç krizi ve ekonomik konjonktürdeki olumsuz havaya rağmen Almanya'nın ihracatının bu yıl da artmaya devam etmesinin beklendiği ortaya çıktı. Ancak ABD'ye dahi satış yapabileceğini düşünen şirketlerinin en kötümser pazar hedefi olarak krizdeki AB ülkelerini gördüğü belirlendi.

Der Spiegel dergisinin yer verdiği habere göre DIHK'nın 3 bin 200 şirket arasında yaptığı araştırmada ihracatın yüzde 4 oranında artacağı belirlendi. Böylelikle son on yılda ihracatını her yıl ortalama yüzde altı arttıran Almanya'nın ihracatı bu yıl genel ortalamanın biraz altında artacak. Şirketlerin yılın henüz başındaki tahminleri çekimser olmakla birlikte, yılın ortasına doğru yurt dışı talebinin artması bekleniyor. Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin'in ihracat hedefleri arasında ilk sırada yer aldığı görüldü. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.