Avrupalı eğitimciler hamamda kültür sergisi görünce şaşırdı

18 Ekim 2012 Perşembe 10:44
Avrupalı eğitimciler hamamda kültür sergisi görünce şaşırdı






BURSA (CİHAN)- Bursa Zekai Gümüşdiş İlköğretim Okulu, 'Para Para Bozuk Paralar Hikayeler Anlat' Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında Avrupalı misafirlerini ağırladı.

Başbakanlık Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) 2012 teklif çağrısı döneminde hazırlanan projenin ilk toplantısı Bursa'da yapıldı. Toplantıya katılan proje ortakları, boş zamanlarda kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini gezdi. Ördekli Hamamı'na giden, Ördekli Kültür Merkezi'ni gezen misafir eğitimciler, Avni Öztürk tarafından açılan ve tamamen doğal bitkilerden yapılan resim sergisini de inceledi.

Misafir heyete eşlik eden Zekai Gümüşdiş İlköğretim Okulu İngilizce öğretmeni Funda Karadeniz, Comenius projesi kapsamında Bursa'da bulunan misafirler ile Bursa'nın tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini belirterek, Comenius projesi kapsamında Avusturya, Polonya, İspanya ve İsveç'ten öğretmen misafirlerimiz var. Onlarla birlikte buraya geldik. Ayrıca para ile ilgili müzeleri gezdiriyoruz. dedi.

Funda Karadeniz, proje toplantısı için Bursa'ya gelen misafirlere kenti tanıttıklarını dile getirerek, Boş zamanlarda Bursa'nın tarihi, turistik ve kültürel yerlerini gösteriyoruz. Misafirlerimiz çok memnun, Bursa'yı çok beğendiler. Hatta Ördekli Hamamı'na gideceğimizi söylediğimizde ilk başta çok heyecanlandılar. Ördekli Hamamı deyince, 'acaba yanımıza mayo ve benzeri şeyler alacak mıyız' şeklinde sordular. 'Orada bir proje toplantısı nasıl yapacaksınız' diye sordular. Daha sonra Ördekli Hamamı'nın bu tür toplantılar ve kültürel faaliyetler için kullanıldığını açıkladığımızda çok şaşırdılar. Buraya gelince de çok beğendiler. Özellikle burada bulunan sergi de çok güzel bir tevafuk oldu ve çok beğendiler. şeklinde konuştu.

15 BİN EURO'LUK PROJE

Zekai Gümüşdiş İlkokulu olarak Hayat Boyu Öğrenme Programı (LLP) 2012 teklif çağrısı döneminde hazırladıkları; Para Para Bozuk Paralar Hikayeler Anlat (Money Money Coins Tell Stories) Comenius Okul Ortaklığı Projesi sunduklarını bildiren Funda Karadeniz, şöyle devam etti: Geçen sene ulusal ajansa teklif çağrısına başvuruda bulunduk ve kabul edildi. 7 ülke olarak projeye başvurduk, İspanya ve Romanya'nın başvurusu kabul edilmedi. Biz de geri kalan 5 ülke olarak ortaklaşa bu projeyi iki yıl ortak yapacağız. Ortak bir dil kullanacağız.
Projelerini Ulusal Ajansın desteklediğini kaydeden Karadeniz, Proje çağrısına okullar olarak başvurduk ve bu kapsamda projemiz kabul edilerek 15 bin euro aldık. Bursa'dan 68 okuldan 19 okul kabul edildi ve biz de bunun içinde olduğumuz için sevinçliyiz. şeklinde konuştu.

Misafir öğretmenler ise Bursa'yı çok beğendiklerini anlatarak, özellikle kültürel yönden beklentilerinin üstünde bir zenginlik bulduklarını söyledi. Özellikle Ördekli Hamamı'nı çok beğendiklerini belirten Avrupalı misafir öğretmenler, hamam beklerken karşılarında gördükleri kültür merkezi ile şaşkına uğradıklarını bildirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.