Bostancı: Siyaset, dünyanın her yerinde ikiyüzlü bir kimliğe sahiptir

04 Aralık 2012 Salı 14:53
Bostancı: Siyaset, dünyanın her yerinde ikiyüzlü bir kimliğe sahiptir






RİZE (CİHAN)- Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, siyasetin dünyanın her yerinde ikiyüzlü bir kimliğe sahip olduğunu söyledi.

Milletvekili Bostancı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından üniversitede düzenlenen 'Hakikat, Bilgi, Siyaset' konulu konferansta konuştu. Konuşmasının başında hakikat, bilgi ve siyaset üçlüsünün birbiriyle ilişkili olduğunu söyleyen Bostancı, insanoğlunun gelişim evresi içerisinde en çok 'İnsan nasıl bir varlık?' , 'Evren nedir?' sorularına cevap aradığını, bu durumun da öğrenmeye olan açlık duygusundan kaynaklandığını kaydetti. Konuşmasında iyilik ve kötülük kavramlarına da değinen Bostancı, dayanılmaz çekiciliği olan kötülüğün karşısında, yokuş yukarı çıkmak anlamını taşıyan iyiliğin yer aldığını söyledi. Objektifliğin ideoloji olarak tanımlanması gerektiğini açıklayan Bostancı, Bilimsel çalışmalarda objektiflik olamaz. Birçok unsurdan beslenen insanın hayata bakış açısı buna izin vermez. dedi.

Konuşmasının son bölümünde siyaset konusunda açıklamalar yapan Bostancı, Siyaset dili, bilgi ve hakikat dili ile ilişkilidir. Uzun bir tarihi bulunan siyaset, bazen soylu bazen ise soysuz bir sanattır. Siyaset dünyanın her yerinde ikiyüzlü bir kimliğe sahiptir. diye konuştu.

Konferans sonunda RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz tarafından Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı´ya plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.