Bulgaristan'da başsavcı adaylarına 'Mason musun?' diye sorulacak

04 Aralık 2012 Salı 18:05
Bulgaristan'da başsavcı adaylarına 'Mason musun?' diye sorulacak






SOFYA (CİHAN)- Bulgaristan'da Yüksek Mahkeme Kurulu (YMK) Etik Komisyonu, başsavcı adayı üç kişiyle ön mülakat yapılmasına karar verdi. 10 Aralık´ta adaylarla yapılacak görüşmelerde, adaylara Mason localarına üye olup olmadıkları da sorulacak.

Adaylardan Plovdiv Bölge Mahkemesi Başhakimi Sotir Tsatsarov'un localardan birine kayıtlı olduğu öne sürülmüştü. Özel bir televizyon kanalına açıklama yapan Tsatsarov ise bu iddiayı yalanladı.

YMK üyesi Sonya Naydenova, medyalarda yer alan tüm bilgilerin adaylara sorulacağını söyledi. Naydenova, bu amaçla kurum içinde bir kişinin medya takibiyle görevlendirildiğini açıkladı.

YMK, daha önce aday olan Veneta Markovska´nın başsavcılığa getirilmesini 'etik sorunları' gerekçe göstererek engellemişti. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.