Canik'te uluslar arası sempozyuma 90 bilim adamı katılıyor

18 Ekim 2012 Perşembe 17:31
Canik'te uluslar arası sempozyuma 90 bilim adamı katılıyor






SAMSUN (CİHAN)- Canik Belediyesi tarafından düzenlenen 'Tarih Boyunca Karadeniz Ticareti ve Canik' konulu 2. uluslar arası sempozyuma Yunanistan'dan Hindistan'a kadar 90 bilim adamı katılıyor. Sempozyum 19-20 Ekim tarihlerinde yapılacak.

Samsun'da Canik Belediyesi ve History Studies dergisi tarafından düzenlenen sempozyuma Türkiye'den 32 üniversite yanı sıra Yunanistan, İran, Azerbaycan, Hindistan ve Almanya'dan toplam 93 bilim adamı katılıyor. Samsunluları sempozyuma davet eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, geçmişte bölge ticaretinin anlatılacağı sempozyumun, uluslar arası rol biçilen Samsun'un geleceğinin şekillenmesi açısından da son derece önemli olduğunu belirtti.

'İlkçağdan Cumhuriyete Canik' kitabının ardından Canik'te ticareti de kitaplaştıracaklarını ve kentin kültür hazinesine kazandıracaklarını ifade eden Başkan Osman Genç, Canik Sancağı'nın, Samsun'un tarihini gün yüzüne çıkarmayı Canik Belediyesi olarak bir sorumluluk olarak gördük. Bugün ve yarın burada hem Karadeniz'in genel olarak ticari potansiyelinin ve hareketliliğinin tarihi hem de Canik'in ticaret tarihi ele alınarak gelecek nesillere aktarılacaktır. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.