Cizre ve Silopi'de son durum: Halk evleri terk etti, PKK kudurdu

Silopi ve Cizre'de son durum, Terörle mücadelenin yoğunlaşarak sürdüğü Şırnak'ta bugün iki ilçede birden sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ne kadar süreceği belli olmayan yasak öncesi binlerce vatandaş evlerini terk ediyor. PKK ise göçü engellemenin telaşına düştü

14 Aralık 2015 Pazartesi 19:26
Cizre ve Silopi'de son durum: Halk evleri terk etti, PKK kudurdu






Cizre ve Silopi'de son durum: Halk evleri terk etti, PKK kudurdu


Terör örgütü PKK'nın iç savaş çıkarmak için üs olarak kullandığı iki önemli ilçe. Suriye ve Irak sınırının başlangıcında yer alan Şırnak'a bağlı iki ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasağı öncesi, okullar tatil edildi. Öğretmenlerin ilçeyi terk etmesi istendi. Can güvenliği endişesiyle binlerce vatandaş ta yollara düştü. Halk savaşı planlayan PKK'lı terör baronları bu duruma sert tepki gösterdi. İlçe çıkışında, yolu kapatan PKK'lı teröristler sivil vatandaşların geri dönmesi için baskı uyguladı, durmayan bir otomobile ise otomatik silahla ateş açıldı. Tüm bunlar olurken Silopi ve Cizre'ye zırhlı birliklerle asker sevkiyatı yapıldı.

Cizre'de son durum, Silopi'de son durum

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KAÇ GÜN SÜRECEĞİ BİLİNMİYOR

Şırnak'a bağlı Cizre ve Silopi'de bu gece saat 24.00'ten itibaren uygulanacak olan sokağa çıkma yasağının ucu açık. Daha önce komşu ilçelerde yaşanan uygulamada çok sayıda teröristin öldürülmesi, PKK'lıların en büyük korkusu. Vatandaş desteğini alamayan teröristlerin kazdığı hendekler beklenen direnişi sağlayamadı. Halkın desteği yerine tepkisiyle karşılaşan teröristler kentlerde alt yapı yatırımlarını hiç uğruna imha ediyor. Su ve kanalizasyon şebekeleri patlatılan hendekler yüzünden ağır hasar alıyor. Çok sayıda ilçede sokağa çıkma yasakları süresince okul ve camileri işgal eden PKK'lı teröristler buraları cephanelik ve catışmanın merkezi olarak kullanıyor. Sadece iki ilçede 60 binden fazla çocuk okula gidemeyecek, 3 bine yakın öğretmen ise öğrencilerinden koparılmış durumda. 120 kadar okul yasak sürecinde kapalı kalacak, çoğu terör örgütünün bugeceden itibaren açık hedefi halinde.

ASKER SEVKİYATI SÜRÜYOR

Şırnak'ın bu gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Cizre ve Silopi ilçelerine zırhlı araçlarla asker ve polis özel harekat timleri sevk sevk edildi.
Cizre ve Silopi'ye bugün öğleden sonra zırhlı araçlar ve otobüslerle asker ve polis özel harekat timleri sevk edildi. Dün akşam saatlerinden beri uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirilen asker ve polis özel harekat timleri, havadan helikopterle karadan da frekans karıştırıcı Jammer'li araçlar eşliğinde Kirpi araçları ve otobüslerle Cizre ve Silopi ilçelerine götürülerek, burada konuşlandırıldı.

HELİKOPTER HAVADAN EŞLİK ETTİ

Silopi'ye sevk edilen güvenlik güçleri Hastane Caddesi üzerinden, polis lojmanlarının bulunduğu TOKİ Konutları'na geldi. Yol boyunca güvenlik güçlerini taşıyan araçların oluşturduğu konvoya, 2 Sikorsky helikopteri de havadan eşlik etti.

CİZRE'DE YASAK GÖÇÜ

Bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanacak Silop'nin yanı sıra Cizre İlçesi'nde yasağın duyulmasını ardından imkanı olan vatandaşlar, ilçeye terk etmeye başladı. Yanlarına alabildikleri eşyaları yerleştirdikleri valizlerle Cizre'den çıkan vatandaşların bir kısmı köylerdeki yakınlarının yanına yerleşirken, bir kısmı ise daha güvenli gördükleri batı illerine göç etti. İlçede kalmayı tercih eden vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, yiyecek ve gıda stoku yaptı.

Hendeklerin kazıldığı, barikatların kurulduğu Nur, Yasef ve Cudi mahallelerinde yaşayan vatandaşlar ise, hendek ve barikatların bulunmadığı daha güvenli olan başta Dağkapı Mahallesi olmak üzere ilçedeki diğer mahallelerde yaşayan akrabalarının evlerine yerleşti. Dünden beri binlerce kişinin Cizre'den ayrıldığı tahmin ediliyor.

DÖRTYOL'DA ÇATIŞMA

Cizre'nin Dörtyol Mevki'nde, yol kapatmak isteyen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında, ailesiyle birlikte ilçeyi terketmeye çalıştığı belirtilen M.İ., adlı çocuk başına isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı. Ailesi tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen M.İ., tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi. Çatışma ile birlikte polisin sıktığı biber gazı çevredeki binalarda oturan vatandaşları olumsuz etkiledi.

SİLOPİ'DE YASAK HAZIRLIĞI

Silopi İlçesi'nde bugün saat 23.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar, hazırlık yapmaya başladı. Bazı vatandaşlar ilçe dışına çıkarken, otogar ile ilçe trafiğinde yoğunluk yaşandığı görüldü. Silopi'de kalacak olan vatandaşlar ise fırın, market ve manavlara akın ederek, alış veriş yaparak, evlerine yiyecek stoklamaya çalıştı. Sokağa çıkma yasağı kararını duyduktan sonra markete alışveriş yapmaya gelenlerden Ömer Bilişik, "İmkanı olan vatandaşlar şehir dışına çıktılar. İmkanı olmayan vatandaşlar ise evlerinde gıda malzemesi stok etmeye başladı. Yasağın ne zaman kalkacağını bilmiyoruz" dedi. (DHA)
Son Güncelleme: 14.12.2015 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.