Çocuğa saldıran sokak köpeğini ateş ederek uzaklaştırdı, hakarete maruz kaldı

18 Ekim 2012 Perşembe 15:20
Çocuğa saldıran sokak köpeğini ateş ederek uzaklaştırdı, hakarete maruz kaldı






ESKİŞEHİR (CİHAN)- Eskişehir'de 6 yaşındaki bir çocuğa saldıran sokak köpeğini taşıma ruhsatlı tabancısı ile ateş ederek uzaklaştıran Avukat Turgay Balaban, sosyal paylaşım sitesi facebook, twitter üzerinden şahsına hakaret edilince Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Duygu Kurt Zengin ve sanatçı Soner Arıca'nın da aralarında bulunduğu 210 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eskişehir Hukuksal Bakış Derneği Başkanı Avukat Turgay Balaban, yaklaşık 3 ay önce evine giderken, bir sokak köpeğinin oyun oynayan çocuğa saldırdığına şahit oldu Bunun üzerine ruhsatlı silahı ile köpeği bacağından vurarak uzaklaştıran Balaban, bu sayede çocuğu köpeğin elinden kurtardı. Ne olduysa bundan sonra oldu. Sosyal paylaşım sitesi facebook, twitter ve internet üzerinden kendisine hakaret ve tehditte bulunulduğunu gören Avukat Turgay Balaban, bu durumun alenen kişilik haklarını zedelediğini düşünerek Eskişehir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı olan Duygu Kurt Zengin ile sanatçı Soner Arıca'nın da arasında bulunduğu 210 kişi hakkında Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


Balaban, avukatı Selda Gözen aracılığı ile savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, bir sokak köpeğinin savunmasız bir çocuğa saldırısını önlediğini, bunun için pişman olmadığını, istemesi halinde köpeği vurarak öldürebileceğini ama kastının köpeği öldürmek olmadığını ifade etti. Balaban, Buna rağmen sanki bir insan öldürmüşüm gibi yalan yanlış anlatımlar nedeniyle hedef gösterildim ve hakarete maruz kaldım. Velev ki yaptığı davranışın yanlış olması halinde bile kimsenin kimseye hakaret etme hakkı yok. Hakaret edenlerle mahkemede hesaplaşacağız ve bu kişilere karşı manevi tazminat davalarını açacağım. dedi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.