Dershanelerin kapatılmasına AYM'den ret

Cemaat hükümet kavgasına kurban giden dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa AYM tarafından oy çokluğuyla iptal edildi

13 Temmuz 2015 Pazartesi 22:37
Dershanelerin kapatılmasına AYM'den ret






Dershanelerin kapatılmasına AYM'den ret

AK Parti hükümeti ile cemaat arasındaki kavganın kurbanı olan dershanelerin kapatılmasını öngören kanun Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Dershanelerin kaldırılmasını düzenleyen kanun hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Dershanelerin kaldırılmasını düzenleyen kanun hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. İptal kararı oy çokluğuyla alındı.

CHP ANAYASA MAHKEMESİ'NE BAŞVURMUŞTU

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla 1 Eylül 2015 itibarıyla kapanması öngörülen dershaneler eğitim hizmeti vermeye devam edecek.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kararın iptali için Cumhuriyet Halk Partisi Anayasa mahkemesine başvurmuştu. CHP'nin kanunun iptal edilmesi yönündeki başvurusunu karara bağlamak üzere toplanan anayasa mahkemesi, karar duruşması öncesi geçen çarşamba günü dershane temsilcilerini dinlemişti.

Kararın 9 Temmuz'da açıklanması beklenirken mahkeme üyelerinden Engin Yıldırım'ın annesinin vefat etmesi üzerine kararın oylanması ertelenmişti. Yüksek mahkemenin yasayla ilgili kararını bugün verdi ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlenen yasa iptal edildi.


2 BİN 262 DERSHANE DÖNÜŞÜM İÇİN MÜRACAAT ETMİŞTİ

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili kararın ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı şu açıklamayı yapmıştı:
"2 Haziran 2015 tarihi ile ne durumda? Bugüne kadar 2 bin 262 dershane dönüşüm programına müracaat etmiş. Bunlardan 2 bin 228'i dönüşüm programına kabul edilmiş. Yani 'Evet sizi incelemeye alıyoruz' demişiz. Bu programa başvurular bildiğiniz gibi 1 Eylül 2015'e kadar da devam edecek. 2 Haziran tarihi itibarıyla da bu müracaatları kabul edilen 2 bin 228 kurumun 364'üne ruhsat verilmiş. Bunlardan 319'u Temel lise olmak üzere ruhsat almış. Demek ki dönüşenlerin büyük bir bölümü 319'u temel lise olmak üzere ruhsat almış. Açılışı gerçekleşen bu temel liselerin toplam kontenjanı 198 bin 84. Bu arada yasanın yürürlüğe girdiği tarihten bugüne kadar 401 dershane de kendi isteğiyle faaliyetine son vermiş."

Son Güncelleme: 13.07.2015 22:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.