Destici'nin trafik kazasından sonraki ilk durağı, Yazıcıoğlu'nun kabri oldu

29 Aralık 2012 Cumartesi 16:12
Destici'nin trafik kazasından sonraki ilk durağı, Yazıcıoğlu'nun kabri oldu






ANKARA (CİHAN)- Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, geçirdiği trafik kazasının ardından ilk kez bir programda görüldü. Tacettin Dergahı´nda düzenlenen Mehmet Akif Ersoy´u anma programına katılan Destici, daha sonra merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu´nun kabrini ziyaret etti. Kaza sonrası çalışmalarına başladığını belirten Destici, pazartesi günü özellikle yeni anayasa çalışmaları ile ilgili olarak geniş çaplı bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

Geçtiğimiz pazartesi günü Ankara´da geçirdiği trafik kazası sonrasında hastaneye kaldırılan ve bir müddet hastanede kontrol altında tutulan BBP Genel Başkanı Destici, evindeki istirahatına son verdi. Tacettin Dergahı´ndaki Mehmet Akif Ersoy´u anma programına katılan Destici, yine dergahın sınırları içerisinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu´nun kabrini de ziyaret etti. Yazıcıoğlu´nun kabri başında Kuran-ı Kerim okunurken, Destici´nin bir ara duygulandığı gözlendi. Destici, programdan ayrılırken 'geçmiş olsun' dileklerini ileten basın mensuplarının sorularını da cevapladı.

BU MECLİSTEN YENİ ANAYASA ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

Bugün divan toplantısına katıldığını ardından da merkez karar toplantısına katılacağını belirten Destici, başından beri yeni anayasa ile ilgili fikirlerini net olarak ortaya koyduklarını söyledi. Kendisinin bu Meclis'ten yeni bir anayasa çıkacağını düşünmediğini bildiren Destici, İktidar ve muhalefet partilerinin de yeni anayasa gibi bir dertlerinin olduğunu da düşünmüyorum. Bu konuda meclisteki siyasi partileri samimi görmüyorum. 4 siyasi partinin de eşit temsilci verdiği komisyondan hiçbir şey çıkmayacağını kendileri de biliyorlar. Bunu bir fedakarlık gibi ortaya sunmaları da işin olmayacağının bir fotoğrafıdır. Çünkü mevcut anayasa ve sistemden besleniyorlar. diye konuştu.

Sivil bir anayasanın hiçbir partinin işine gelmediğini yineleyen Destici, meclisteki partilerin samimi olmadığını dile getirdi. Destici, önümüzdeki pazartesi günü bir basın toplantısı ile bu konuları geniş bir şekilde değerlendireceğini kaydetti.

AK PARTİ, MİLLETTEN TEPKİ ALACAĞINI BİLİYOR

AK Parti´nin yeni anayasa çalışmalarında devam kararı almasını da değerlendiren Destici, yeni anayasa için ilk taslağı sunan partilerden biri olduklarını hatırlatarak, iktidar partisinin burada manevra yaptığını ileri sürdü. AK Parti´nin anayasa çalışmalarını durduğunu açıklaması halinde milletten tepki alacağını savunan Destici, yeni anayasa beklentisi içinde olan kesimleri gücendirmeme adına devam etme kararı aldığını söyledi.

BBP olarak Türkiye´nin yeni, sivil bir anayasaya ihtiyacı olduğunu düşündüklerini vurgulayan Destici, şu ifadeleri kullandı: Bu meclisin millete borcu olduğunu biliyoruz. Millete sözleri var. Bunu yerine getirmelerini kendilerinden bekliyoruz. Milleti aldatmayı bıraksınlar, samimi bir şekilde yeni bir anayasayı yapsınlar. Yeni anayasa demek eski anayasayı tamamen çöpe atmak anlamına gelmiyor. Yeni anayasa eskisini aratacak bir anayasa ya da her siyasi partinin kendi önünü açacak bir anayasa isterse bu da doğru değil. Birisi derse ki ben başkanlık sistemi istiyorum, buna uygun bir anayasa, diğeri derse ki ben federasyon istiyorum buna uygun bir anayasa... Asla böyle bir şey yok. Milletin istediğini öne alacak, tam demokratik sivil bir anayasadan bahsediyorum ben. Yoksa eskisini kaldırıp daha kötü bir anayasa yapacaklarsa zaten yapmasınlar.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.