Diyarbakır Sur'da son durum, 8 PKK'lı teslim oldu

Sur'da dün güvenlik güçleriyle iletişim kurmayı başaran 8 PKK'lı terörist beyaz bayrak açarak teslim oldu. Çıkan çatışmalarda ise 4 terörist öldürüldü.

04 Mart 2016 Cuma 01:18
Diyarbakır Sur'da son durum, 8 PKK'lı teslim oldu






Diyarbakır Sur'da son durum; 8 PKK'lı teslim oldu

Diyarbakır Sur'da son durum, Terör örgütünün iç savaş çıkarmak için üs olarak seçtiği Diyarbakır Sur'da temizlik operasyonu sürüyor. Dün teslim olan 8 teröristin ardından 14 vatandaş askerler tarafından kurtarıldı. Kurtarılan yaşlı ve kadınlar örgütün kendilerini canlı kalkan olarak kullandığını söyledi. Teslim olan PKK teröristlerin güvenlik güçleriyle kendi istekleriyle iletişim kurarak bu kararı aldığı bildirildi.

TALİMAT KANDİL'DEN EYLEM DEMİRTAŞ'TAN

Bu arada örgütün merkezi Kandil’in talimatıyla Sur’daki teröristleri kurtarmak için halka ‘sokağa çıkın’ provokasyonu yapan Demirtaş’ın planı tutmayınca umudu kesen 8 terörist beyaz bayrakla teslim oldu.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrılarına rağmen 6-8 Ekim olaylarındaki provokasyondan ders alan Diyarbakır halkı ne HDP’ye ne siyasi uzantılarına ne de yandaş medyasına prim verdi.

8 TERÖRİST GÜVENLİK GÜÇLERİNE TESLİM OLDU

Gün boyu terör örgütüne yakın televizyon kanalları ile sosyal medya hesapları üzerinden halk sokağa çağrıldı. Ancak Diyarbakır halkı Demirtaş'ın oyununa gelmedi. Sadece bir avuç terör örgütü yandaşı Sur'a gitmeye çalıştı. Kaos ortamı oluşturup ilçede güvenlik güçleri tarafından sıkıştırılan PKK'lı teröristlerin kaçmasını sağlama planı tutmayınca gece yarısı 8 PKK'lı terörist teslim oldu. Güvenlik güçleriyle irtibata geçen PKK'lılar 'Artık umudumuz kalmadı. Sonumuz kötü olacak' diyerek teslim olmak istedi. Daha önce yakılan Kurşunlu Camii yanına çağrılan PKK'lı teröristlerden 8 tanesi silahlarını bırakıp beyaz bayraklarla teslim oldu. Gün içinde yaşanan çatışmalar sırasında ise 4 PKK'lının etkisiz hale getirildiği öğrenildi. 
Din istismarı

"Sur'daki eylemlerimize devam edeceğiz" diyen Demirtaş'tan şimdi de din istismarı: Cuma namazını Sümerpark'ta kılacağız. Akşam da mezarlığa gideceğiz. Tüm halkımızı davet ediyoruz.

GÜVENLİ BÖLGEDE TAHLİYE SÜRÜYOR

Diyarbakır Sur'da  güvenlik güçlerinin teslim olmaları yönünde çağrıları devam ediyor. Önceki gece saat 00.30'da 3 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu. Operasyon bölgesinden tahliye edilen bir yaşlı adam,
bir kadın ve bir de anne-bebeğiyle ihtiyaçları karşılandıktan sonra adli ve idari işlemler için Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Dün öğlen saatlerinde ise 13'ü çocuk 18 kişiyi daha güvenlik güçleri tahliye etti.
Son Güncelleme: 04.03.2016 01:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih 2016-03-05 02:21:18

görmek istediğimiz haberler bunlar işti ya öldürsünler yada teslim olursan biran önce temizlensin orda yasayanlar evlerinden köylerinden oldu bu teröristler yüzünden