Diyarbakır'da 1 polis memuru şehit

Diyarbakır Sur ilçesinde teröristlerin tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 1 polis memuru şehit düştü. Hain saldırıda 2 güvenlik görevlisi yaralandı

01 Ocak 2016 Cuma 15:36
Diyarbakır'da 1 polis memuru şehit






Diyarbakır'da 1 polis memuru şehit

Sokağa  çıkma yasağı uygulanan Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, teröristlerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu 1 polis şehit oldu, 2 güvenlik mensubu yaralandı.
Sur İlçesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerin, önceden tuzakladıkları bombayı patlatmaları sonucu yaralanan 2'si polis 1'i asker toplam 3 güvenlik mensubu, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Polislerden 1'i, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamazken, 1 polis ile 1 askerin tedavisi sürüyor.

BİR EVDE SİLAH VE MÜHİMMAT BULUNDU

Bu arada Sur İlçesi'nde operasyonlar devam ederken, bir evde yapılan aramada PKK'ya ait silah ve mühimmat ele geçirildi. Bu konuda Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı Ziya Gökalp Mahallesi'nde BTÖ mensuplarınca kullanıldığı değerlendirilen bir ikamette arama yapılmıştır. Yapılan aramalarda, 1 roketatar silahı, 3 anti personel roketatar mühimmatı, 1 anti tank roketatar mühimmatı, 4 roketatar mühimmatına ait sevk motorları, 30 elektrikli kapsül, halkı provoke etmeye yönelik bastırılmış çok sayıda el broşürü ele geçirilmiştir. Bahse konu adreste gerekli incelemeler yapılmış olup, materyaller muhafaza altına alınmış ve konu ile ilgili tahkikat devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için yürütülen çalışmalara aralıksız ve kararlı bir şekilde devam edilecektir" denildi.

EMNİYETTEN ŞEHİT POLİS AÇIKLAMASI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 11.10'da, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, 1 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:
"Vatandaşın günlük hayatını icra etmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla hendek ve barikat oluşturan bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin sonlandırılması, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik olarak Sur İlçesi 6 mahallesinde devam eden sokağa çıkma yasağı kapsamında ilgili birimler ile koordineli bir şekilde faaliyetlere devam edilmektedir. Devam eden çalışmalar kapsamında, 01.01.2016 günü saat 11.10 sıralarında, Sur İlçesi Fatihpaşa Mahallesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlaması sonucu 1 polis memurumuz şehit olmuştur. Ayrıca aynı patlamada 1 polis memurumuz yaralanmış ve tedavisi kaldırıldığı hastanede devam etmektedir. Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına ve emniyet teşkilatı mensuplarımıza baş sağlığı, hastanede tedavi altına alınan meslektaşımıza da acil şifalar diliyoruz. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şeklide devam edecektir."


Son Güncelleme: 01.01.2016 15:38
Anahtar Kelimeler:
Diyarbakır Son Dakika
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.