Erdoğan'dan Suriye'ye karadan müdahale için ilk sinyal

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

18 Kasım 2015 Çarşamba 22:31
Erdoğan'dan Suriye'ye karadan müdahale için ilk sinyal






Erdoğan'dan Suriye'ye karadan müdahale için ilk sinyal



Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'den çıkışı engelleyeceksek bizdekilerin kendi topraklarına dönmesine imkan hazırlayacaksak o zaman yapılması gereken bir şey var. Terörden arındırılmış güvenli bölgede süratle yoğun bir şekilde onların yerel mimarisine uygun şekilde konutlar inşa etmek ve o konutlara bu insanları yerleştirmek. Orada da onlara yine çadır hayatı sunacaksak bırakalım burada kalsınlar. Uçuşa yasak bölge de olacağı için orada bir güvenlik de onlar için tesis edilmiş olacak. Şu anda kara harekatı yapabilecek güçler var" dedi.

CANLI YAYINDA KONUŞTU

ATV ve A Haber ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki farkı iyi analiz etmemiz lazım. 7 Haziran'da sandıktan bir koalisyon tercihi çıktığını bir kenara koymamız mümkün değil. Niye? Rakamlar bunu söylüyor onun için. Fakat bu koalisyon nasıl oluşacak buna gelince. Koalisyon bir kültürdür. Bu batı ülkelerinin bir çoğunda var ama bakın, başkanlık sisteminin yaşandığı ülkelerin birçoğunda koalisyon başarılı gitmiyor. Onun için de oralarda istikrar ve güveni yakalamak için de bakıyorsunuz hep tek partili iktidarlar orada söz konusu" diye konuştu.

Erdoğan, "Batıdaki bu kültür şu anda dışarıya olumsuz yansımıyor. Bizim özel görüşmeler yaptığımız ülkelerin liderleri bana hep şunu söylemişlerdir. Siz çok iyi bir ivme yakaladınız. Tek başınıza iktidarla bunu götürüyorsunuz. Başbakanlığım dönemini kastediyor. Biz ise koalisyonla bu işi götürüyoruz ama sıkıntılarımız çok, derlerdi. Çünkü birçok şeylerde anlaşamıyorsunuz, derlerdi. Bunlarda bu koalisyon kültürü olduğu halde bunu böyle ifade ediyorlardı" ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 18.11.2015 22:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.