Figen'nin PKK aşkı; Yalan söylemekten çekinmedi

Teröristler aylardır kutsal mekanlara saldırıyor, camileri cephanelik olarak kullanıyor, olaylar sırasında tahrip edilmesini sağlıyor. Tıpkı Suriye'de tezgahlanan iç savaşın başladığı günlerde yaşanan olaylar gibi..

08 Aralık 2015 Salı 19:37
Figen'nin PKK aşkı; Yalan söylemekten çekinmedi






Figen'nin PKK aşkı; Yalan söylemekten çekinmedi

Terör örgütü PKK'nın suç ortağı Figen Yüksekdağ kamuoyuna söylediği yalanlarla yeniden gündemde. Dünyanın gözü önünde PKK'lı teröristler tarafından tahrip edilen Kurşunlu Camii için, Yüksekdağ 'Devlet yaktı' iddiasını ortaya attı.

Yüksekdağ, PKK'lı katillerin eylemlerini aklamak düzenlediği basın toplantısında, Tarihi camilere, hatta yakın tarihte kütüphanelere bile saldıran ateşe veren teröristleri masum göstermeye kalktı.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'da yakılan Kurşunlu Camii'ni devletin yaptığı saçmalığını dile getirdi.


YÜKSEKDAĞ 'CAMİYİ DEVLET YAKTI' DEDİ

Sur'daki Kurşunlu Camisi'ne yapılan saldırıyla ilgili bazı görüntüleri gösteren Yüksekdağ, "Kurşunlu Camisi'ni kim yaktı? Faili yok. Mahalledeki basın mensupları da dahil olmak üzere bütün görgü tanıklarının söylediği tek şey var ; Kurşunlu Camisi'nin havadan bombalandığı yönündedir. Sur Mahallesi'ndeki gençlerin helikopteri yok. Kimin helikopteri var? Devletin" iddiasını dile getirdi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda, kentteki ilk Osmanlı eseri Fatihpaşa Camii'nde çıkan yangın kameraya yansıdı.

Terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camii'nde (Kurşunlu Camisi) dün sabah saatlerinde teröristlerce atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangın, polis helikopteri kamerasınca kaydedildi.

İTFAİYE SÖNDÜRMEYE GİDEMEDİ

Teröristlerin saldırılarını sürdürmesi nedeniyle itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalede bulunamadığı yangına ilişkin kayıtlarda tarihi caminin pencere ve kapısından dumanların yükseldiği görülüyor.

SİLAHLI TERÖRİSTLER CAMİDE
Kayıtların devamında caminin arka tarafındaki mezarlıkların bulunduğu yerde ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan iki terörist yer alıyor.

Yeni ateşlendikleri için silahların namlularının termal kameraya açık ve parlak renkli yansıdığı öğrenildi,

Caminin arka kısmında bulunan ve labirenti andıran dar sokak ve caddeleri güvenlik güçlerine yönelik pusu hazırlığı ve havadan görüntü alınmasını engellemek için brandalarla kapatan teröristler, bu brandaların arasından geçiş yapıyor.


Son Güncelleme: 08.12.2015 19:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.