Geleceğin veri teknolojisi "Informatica 9" Türkiye'de

21 Ekim 2011 Cuma 12:32
Geleceğin veri teknolojisi






İstanbul'da Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlenen Zirve'de, Dünya'nın önde gelen veri teknoloji şirketi Informatica'nın son  çözümü ''Informatica 9'' tanıtıldı.
Informatica 9 ile şirket ve bankalar, artık resmi verilerinin yanı sıra sosyal medya yazışmaları üzerinden de yeni bilgi ve veriyi datalarına kaydedebilecek, mobil olarak bu bilgiye bulut üzerinden ulaşabilecekler.
Kurumsal Veri Yönetimi Zirvesi'nde katılımcılar, kamu ve özel sektör içindeki yeni rollerini ve olası işbirliklerini keşfetme şansını yakalarken, Dünya'da ve Türkiye'de güncel veri ve istihbarat analizi sorunlarını tartıştılar. KOMTAŞ Bilgi Yönetimi Genel Müdürü Yüksel Çomak, günümüz dünyasında, bilginin yeni endüstri toplumunun ana kaynağı olacağını, bu anlamda verinin tüm şirketler için en kritik kaynak olduğunun altını çizdi. 

"Ortak Veri Birleştirme Platformu Informatica 9" ile sosyal medyadan bilgi alıp, bulut üzerinden mobil kullanacaksınız
Informatica Başkan Yardımcısı ve Veri Entegrasyonu Birimi Genel Müdürü Girish Pancha, Informatica olarak diğer teknoloji firmalarından farklı olarak veri konusunda uzmanlaştıklarını belirtirken, geleceğin Dünyası'nda özellikle bilgiye ve müşteriye odaklanmak için verinin en önemli kaynak olacağının altını çizdi. Rekabetin, bilgi ve hızla güçleneceğini belirten Pancha, şirketlerin, müşteri datalarından, finans bilgilerine kadar veriye hızlı ulaşma ve kullanımı ile ön plana çıkabileceklerini söyledi.

Informatica olarak müşterilerine özellikle veriye hızlı ulaşma konusunda önemli teknolojiler sunduklarını anlatan Pancha, "Gelecekte kritik olacak teknoloji en doğru veriye, hızlı ulaşma olacak. Bu kapsamda artık veriler yalnızca şirketlerin ya da bankaların kendi müşterilerinden aldıkları veri olmayacak. Veri yani yeni müşteri profili ve güç sosyal medyadan toplanmalı. Sosyal medyadan veriyi toplayacak, bulutta arşivleyecek ve mobil olarak hızlı olarak ulaşacaksınız. Ancak bu hızda veri ve bilgi elde edilerek rekabet yakalanabilir" dedi. Pancha, rekabet avantajını sürdürmek için organizasyonların iş birimlerinin anlamlı ve güvenilir veriye zamanında ulaşımı ve sunumunu amaçlayan ortak veri birleştirme platformu ''Informatica 9''u veriye hızlı ulaşmak için yarattıklarını belirtti.  ''Informatica 9'' ile şirket ve bankalar, artık resmi verilerinin yanı sıra sosyal medya yazışmaları üzerinden de yeni bilgi ve veriyi datalarına kaydedebilecek, mobil olarak bu bilgiye bulut üzerinden ulaşabilecekler. Pancha, ayrıca, Karmaşık Olay Ağı Çözümlemesi, Uygulama Bilgisi Yaşamsal Döngü Yönetimi, Bulut Entegrasyonu konusundaki son çözümleri dinleyiciler ile paylaştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.