İzmir'de temizlik seferberliği başlatıldı

29 Kasım 2012 Perşembe 13:04
İzmir'de temizlik seferberliği başlatıldı






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediyesi, 20 ilçe belediyesiyle birlikte şehir genelinde temizlik seferberliği başlattı. Başkan Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanlarıyla aldığı karar doğrultusunda temizlik çalışmalarına Konak ilçesinden başlandığını bildirdi. Bu kapsada 20 ilçede 226 personel, 35 kamyon veya kamyonet, 15 kepçe, 13 süpürme aracı, üç su tankeri ve arazöz, iki yükleyici ve iki ekskavatör, temizlik ekibine dahil edildi. Ekiplerin, Konak'ta iki günlük temizliğin ardından diğer ilçelere geçeceği açıklandı. Çalışmanın 1,5 ay içinde tamamlanması planlandı.

İmece usulü yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Yıldız Yılmaz, Halkımızın imece kültüründen hareketle başlattığımız bir kapmaya bu. Belediyelerimizden Temizlik işleri, Fen işleri, iş makinesi ve eleman desteği alarak bir ilçede toplanıp temizleyecek, sonra diğer ilçelere geçeceğiz. Temel amacımız, hem kentte kapsamlı bir temizlik yapmak hem de halkımıza, 'Biz temizliyoruz, kirletmeyelim' mesajı vermek. Onlara, 'Çöplerin yeri konteynerlerdir. Molozların yeri de sokaklar değil, moloz döküm alanlarıdır.' hatırlatmasını yapmak istiyoruz. Bu çalışma kapsamında sokaklar süpürülecek, yollar yıkanacak. Yağışlar başlamadan, rögarlar dolmadan yollardaki moloz atıkları temizlenerek yasal döküm alanlarına götürülecek. Ağaç budama ve ot temizliği yapılacak. Konteynerler ilaçlanacak. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.