Kırgız lider Çin başbakanını ziyareti sebebiyle BDT zirvesine katılmıyor

04 Aralık 2012 Salı 10:33
Kırgız lider Çin başbakanını ziyareti sebebiyle BDT zirvesine katılmıyor






BİŞKEK (CİHAN)- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev´in Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta yarın yapılacak Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmayacağı bildirildi.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Atambayev´in Aşkabat'taki BDT liderler zirvesine katılmayacağı belirtildi. Zirvede, Kırgızistan´ı Başbakan Birinci Yardımcısı Comort Oturbayev temsil edeceği açıklandı.

Atambayev´in zirveye katılmamasına gerekçe olarak ise Bişkek´te yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü´ne üye ülke başbakanları zirvesi, ve aynı döneme denk gelen Çin Başbakanı Wen Jiabao´nun Kırgızistan´a yapacağı resmi ziyaret gösterildi.

Aşkabat´ta, uluslararası ve bölgesel içerikli 30´e yakın ekonomik, kültürel ve siyasi gündem maddeleriyle toplanacak BDT´ye Rusya, Ukrayna, Belarus, Ermenistan, Azerbaycan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan üye. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.