Kitap okuma yarışmasına 10 bin öğrenci katıldı

27 Nisan 2012 Cuma 12:19
Kitap okuma yarışmasına 10 bin öğrenci katıldı






Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kitap okuma yarışması düzenlendi.        
  Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen kitap okuma yarışmasına 10 bin öğrenci yarıştı. Yarışmada başarılı olan 850 öğrenci ise finalde sınava girerek birinciliği elde etmek için ter döktü.   
  2011 yılı içerisinde başlatılan yarışmada tüm elemeleri geçen 850 öğrenci 50 soruluk bir sınava tabi tutuldu. Sınava ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan ve daha önce elemeleri geçen öğrenciler katıldı. Sınav Cumhuriyet ve Gazi İlköğretim Okullarında yapıldı.     
  Saat 13:00'da başlayan sınav için öğrenciler ve velileri okullara akın etti. Öğrenciler sınavda ter dökerken velileri ve yakınları da dışarıda heyecanlı bir şekilde bekledi. Kahta kaymakamı Metin Esen ve Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç da sınava giren öğrencileri ziyaret ederek sınıfları gezdi. Yetkililer sınav öncesi öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.  Okul çıkışı bir açıklama yapan Kahta Kaymakamı Metin Esen, " Bu gün ilçemiz 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı içerisinde, İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğümüz ve AR-GE birimimizin yürütmüş olduğu, kaymakamlığımızın desteklemiş olduğu okuma yarışmasının sınavının yapıldığı gündür. Ekim ayında sınavın hazırlığını yaptık. Bütün okullarımıza sınavı duyurduk. Ekim ayından itibaren öğrencilerimiz bu sınava hazırlanıyorlar. İlçemizdeki tüm okulları, köyler ve merkez dahil olmak üzere dört kategoriye ayırdık.  Birinci kategoride 1,2, ve 3. Sınıflar, ikinci kategoride 4 ve 5. Sınıflar, üçüncü kategoride 6,7 ve 8. Sınıflar, son kategoride ise  9,10 ve 11. Sınıflar arasında bir yarışma düzenledik.  Bu yarışma için çocukların hazırlanacağı kitapları belirledik ve 10 bin kitap aldık ve öğrencilerimize teslim ettik. Onlar da bu sınava hazırlandılar. Sınavdan çıkan öğrencilerle yaptığımız değerlendirmede soruları çok kolay bulduklarını gördük. Hepsi başarılı bir sınav geçirmişler. Bundan son derece memnun olduk.     
  Biz bu sınavla amacımıza ulaştığımızı düşünüyoruz. Biz çocuklarımıza kitap okumanın önemini bir yarışmayla hatırlatmak istedik. Daha önce yapılan Türkiye Okuyor kampanyasına bu sene bu şekilde katkı sağlamayı düşündük. Burada da hedefimize ulaştık. Çocuklara okuduğunu anlamanın yanında sınav ortamında okuduğunu anlama yeteneği kazandırmayı hedeflemiştik. Bu gün de memnuniyetle bu hedefimize ulaştığımızı gördük. Bütün öğrencilerimiz bu yarışmaya katılmak için çok arzuluydu ama okullarımız mart ayında  yarışmanın finaline katılacak öğrencileri seçtiler. Deneme sınavları yaparak okulu temsil edecek yarışmacıları seçtiler. Bu gün de sınavımızı yaptık. Güzel bir çalışma olduğunu memnuniyetle izledik. Bu çalışmada emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.     
  Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ise konuşmasında, " Ben de 10 bin öğrencimizin katıldığı, tam bir okuma şölenine dönmüş olan bu etkinliğimizde, bu projemizde ve ilçemizde daha önce uygulamaya koyduğumuz bütün projelerimizde bize destek veren İlçe Kaymakamımız Sayın Metin Esen'e ve bu projelerin alt yapısını hazırlayan bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarıma da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.     
  Yarışmada başarılı olan öğrencilere ise önümüzdeki günlerde düzenlenecek bir törenle ödüllerinin takdim edileceği ifade edildi.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.