Lozanpark'taki sığınmacılar tahliye edildi

17 Ekim 2012 Çarşamba 13:13
Lozanpark'taki sığınmacılar tahliye edildi






ANKARA (CİHAN)- Afganistan'daki siyasi belirsizlik nedeniyle Türkiye'ye sığınma talebiyle gelen ve Ankara Lozanpak'ta kurdukları çadırlarda kalan Afgan mülteciler için Emniyet Müdürlüğü'nce ikinci kez tahliye işlemi gerçekleştirildi. Afgan mülteciler Türkiye'nin değişik bölgelerinde yer alan mülteci kamplarına yerleştirilecek.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından Çankaya Belediyesi yöneticileri gözetiminde gerçekleştirilen tahliye işlemlerin ardından Afgan mülteciler Türkiye'nin değişik bölgelerinde yer alan mülteci kamplarına yerleştirilecek. Lozanpark'taki sığınmacılara yönelik daha önce kısmi ve etaplar halinde bir yönlendirme yapılarak sığınmacılar farklı illere yollanmış, fakat sığınmacıların birçoğu kendilerine gösterilen sığınma kamplarına gitmek istemedikleri için Lozanpark'a geri dönmüşlerdi. Kış koşullarıyla beraber sığınmacıların çok daha zor koşullarla karşılaşmasının da önlenmesi amacıyla, Lozanpark'taki tüm sığınmacılar emniyet güçleri tarafından otobüslere bindirilerek Şırnak, Hakkari, Malatya, Kars, Iğdır, Erzurum, Sivas, Tokat ve Mardin'de bulunan sığınma kamplarına gönderildi. Sığınmacıların Lozanpark'ı boşaltmasının ardından Çankaya Belediyesi ekipleri parkta bulunan çadır ve yatakları toplayarak sığınmacıların kaldığı alanda kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.