Mali'de Türk rehinelerin son durumu; Başbakan Davutoğlu açıkladı

Mali'de terör örgütünün Radison otele düzenlediği silahlı baskın sırasında rehin alınanlar arasında bulunan vatandaşlarımızın durumuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan önemli açıklamalar...

20 Kasım 2015 Cuma 17:30
Mali'de Türk rehinelerin son durumu; Başbakan Davutoğlu açıkladı






Mali'de Türk rehinelerin son durumu; Başbakan Davutoğlu açıkladı

Mali'de otel baskını sırasında rehin alınanlar arasında bulunan 7 Türk vatandaşının kurtarıldığı, ikisinin ise salıverilmesi için temasların sürdürüldüğünü açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu '2 vatandaşımızla da temas halindeyiz' dedi. Davutoğlu bugün akşam saatlerinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Mali'de otel baskınında rehin alınan Türk vatandaşları hakkında Davutoğlu "Rehin olan iki vatandaşımızla iletişimimiz var. 7 vatandaşımızın beşi salimen kurtarıldı. diğer ikisi denin de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Son çalışmalar yapılıyor. 1 Kasım seçimleri büyük bir olgunlukla gerçekleşti. Doğal süreç işliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız beni görevlendirdi. Meclis başkanları adayları ortaya çıkıyor. Bizim basınımız kriz çıkarmak ve bakan çıkarmak da bayağı mahir." ifadelerine yer verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle;

Rehin olan iki vatandaşımızla iletişimimiz var. 7 vatandaşımızın beşi salimen kurtarıldı. diğer ikisi denin de kurtarma çalışmaları devam ediyor. Son çalışmalar yapılıyor. 1 Kasım seçimleri büyük bir olgunlukla gerçekleşti. Doğal süreç işliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız beni görevlendirdi. Meclis başkanları adayları ortaya çıkıyor. Bizim basınımız kriz çıkarmak ve bakan çıkarmak da bayağı mahir.

BİZİM BİLMEDİĞİMİZ KRİZLERİ BASIN ÇIKARIYOR

Bizim bilmediğimiz krizleri basınımız çıkarıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla benim aramda her zaman sağlıklı bir iletişim olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Ankara'ya intikal ettiğinde oturup Bakanlar Kurulu'nu açıklayacağız. Gazeteleri okuyupnca ben de hayret ediyorum. Ne kadar bakan çıkarılırmış, kriz çıkarılmış.

RUS BÜYÜKELÇİSİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞRILDI

Rus uçaklarının katıldığı bilgisi de söz konusu. Onun için dün gece vakti itibarıyla, Dışişleri Bakanımıza, Rus Büyükelçisi'nin bakanlığa çağrılarak bu konuda gerekli bilgilendirme için ve gerekli girişimlerde bulunulması talimatı verdim. Gece Rusya Büyükelçisi de bu anlamda bakanlığımıza çağrıldı. Kendilerine çok açık bir ifadeyle, eğer Rus Hava Kuvvetleri ve Rusya'da askeri bir mevcudiyeti DEAŞ'a karşı mücadele edecekse, bunu DEAŞ'a karşı yapmalılar ama Türkiye'nin sınır boylarında sivil halka karşı katliam mahiyetinde ve misket bombaları da atacak şekilde eğer sivil halk Türkiye'ye yöneltilir, yeni bir mülteci akımı ortaya çıkarsa, bundan, bu konuda katkıda bulunan herkes sorumlu olur.

BU KONUDA HERKESİ DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Sivil halka karşı yapılan her türlü saldırıya karşıyız. Sınır boylarımızda yeni bir mülteci akınına yol açacak saldırılara karşıyız. Bu konuda herkesi duyarlı olmayı olmaya davet ediyoruz.
Son Güncelleme: 20.11.2015 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.