Mavi Marmara baskınında Mısırlı Ajan şoku

Mavi Marmara gemisine sızan Mısır ajanı gemide çok sayıda silahlı kişi var bilgisini geçmiş, bu bilgi İsrail'e sızdırılmış..

23 Mayıs 2014 Cuma 01:36
Mavi Marmara baskınında Mısırlı Ajan şoku






Mavi Marmara'yı Mısır'lı ajan satmış

Mavi Marmara'ya düzenlenen kanlı baskını 4. yılına girerken, İsrail askerlerinin Mısır istihbaratı tarafından yanlış yönlendirildiği ortaya çıktı. Mavi Marmara yolcuları arasına sızan adı açıklanmayan Mısır istihbaratı ajanı, gemide çok sayıda silah ve silahlı kişilerin bulunduğu yalanıyla ölümcül sonuçların ortaya çıktığı iddia ediliyor. Bu iddia, kriz süresince sorunun çözümünde önemli rol oynayan dönemin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol tarafından gündeme getirildi.

MISIR,  TÜRKİYE-İSRAİL SAVAŞI İSTEMİŞ OLABİLİR

Emekli Büyükelçi Oğuz Çelikkol, 9 Türk’ün öldürüldüğü 31 Mayıs 2010’da İsrail askerleri tarafından gerçekleştirilen saldırının yıldönümüne günler kala yayımlanan kitabında, bir Mısır istihbarat elamanının Mavi Marmara gemisinde bulunduğuna dair şüphesini açıkladı. Çelikkol, Türkiye’nin Ortadoğu’daki görünürlüğünün artmasından rahatsız olan Mısır’ın, Türkiye – İsrail ilişkilerinde bir çatışmayı teşvik etmek isteyebileceğine dikkat çekti.

AJAN SON ANDA UÇAKTAN İNEREK MISIR'A KAÇTI

Hürriyet Gazetesi'nde bugün yer alan habere göre Bir Mısırlı, Türkiye’ye gitmeye hazırlanan uçaktan son anda indi. Daha sonra Türk elçiliğine bu şahsın Mısır büyükelçiliği yetkilileri tarafından havaalanından alınarak Mısır’a gönderileceği bilgisi verildi. “Daha sonra aldığımız bazı bilgiler bu kişinin Mısır istihbarat teşkilatı üyesi olduğuna ve Kahire’den gelen talimat üzerine uçaktan indiğine işaret ediyordu,” diyen Çelikkol, Mısır istihbarat şefi Ömer Süleyman’ın saldırıdan bir hafta önce İsrail’e gelerek Mavi Marmara konusunu konuştuğu yönünde duyumlar da aldıklarını belirtti. “Ömer Süleyman’ın bu ziyaret sırasında Mavi Marmara konusunu ele alması, gemide Mısırlı bir istihbaratçının bulunması, Mübarek  yönetimi istihbaratının İsrail’e gemi, gemide bulunanlar ve hatta gemide silah ve silahlı milisler bulunduğu yönünde abartılı ve yanlış bilgi aktarmış olabileceği ihtimalini de ortaya çıkartmaktadır,” diye yazdı. Çelikkol, İsrail askerlerinin silah bulamamalarına şaşırdıklarını da aktardı.  

AYALON’A ÖDEME YAPILMIŞ

Emekli büyükelçi Çelikkol, Ayalon’un milletvekili ve bakan olmadan önce İsrail eski Başbakanı Ariel Şaron’un danışmanlarından Dov Weissglas’la kurduğu şirketin Türkiye adına Ermeni lobisinin girişimlerinin önlenmesi için lobi faaliyetlerinde bulunduğunu, Türkiye’nin Ayalon’un şirketlerine önemli miktarda para ödemiş olduğu bilgisine de yer verdi. (Kaynak Hürriyet Gazetesi)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.