PKK sığınağında Amerikan malı İnsansız hava aracı çıktı

Terör örgütü PKK'nın depo alarak kullandığı evden ABD yapımı insansız hava aracı çıktı. 15 KM menzilli mini uçağın kullanılıp kullanılmadığı henüz bilinmiyor.

21 Ocak 2016 Perşembe 13:40
PKK sığınağında Amerikan malı İnsansız hava aracı çıktı






PKK sığınağında Amerikan malı İnsansız hava aracı çıktı


Terör örgütü PKK'nın sığınaklarında Amerikan yapımı insansız hava aracı İHA bulundu. Silopi'de örgütün sığınak olarak kullandığı evlerde arama yapan güvenlik güçleri ilk kez PKK'nın kullandığı ya da kullanmaya hazırlandığı İnsansız Hava Aracı ele geçirdi.

Sokağa çıkma yasağının gündüz kaldırıldığı Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde, güvenlik güçlerinin PKK'nın terk ettikleri bölgedeki arama faaliyetleri devam ediyor. Yapılan aramalarda PKK'ya ait RQ-20 Puma modeli sabit kanatlı İnsansız Hava Aracı (Mini İHA) ele geçirildi.

Silopi'de güvenlik güçlerinin sürdürdüğü aramalar sırasında PKK'ya ait RQ-20 Puma modeli sabit kanatlı İnsansız Hava Aracı (Mini İHA) ele geçirildi.

2007 yılında üretilmeye başlanan sabit kanatlı Mini İHA'nın fiyatının 20 bin dolar olduğu belirtildi. Elle atılarak kalkış yapan Mini İHA'nın gündüz ve kızılötesi kamerası bulunuyor.

Maksimum hızı 83 kilometre olan Mini İHA'nın havada kalış süresinin 2 saat oluğu öğrenildi. Kanat açıklığı 2.8 metre, maksimum kalkış ağırlığı ise 5,9 kilogram olan Mini İHA'nın menzilinin 15 kilometre olduğu ve iftifasının ise 10 bin ft. olduğu belirtildi.. GPS kullanarak, su yüzeyi dahil olmak üzere belirlenen bir noktanın 25 metre civarına otomatik iniş yapabildiği öğrenildi.
Son Güncelleme: 21.01.2016 13:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.