PKK'lı terörist Emniyet Çocuk Şubesi'ni kana bulayacaktı

Terör örgütü PKK'nın İstanbul'da kanlı eylem planları deşifre oldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzendelidği operasyonda ölü olarak yakalanan PKK'lı militanın polis merkezine bombalı saldırı hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı.

05 Aralık 2015 Cumartesi 04:14
PKK'lı terörist Emniyet Çocuk Şubesi'ni kana bulayacaktı






PKK'lı terörist Emniyet Çocuk Şubesi'ni kana bulayacaktı

İstanbul Sancaktepe’de çıkan çatışmada ölü ele geçirilen Dilan Kortak isimli PKK’lının, Üsküdar’daki polis merkezine bombalı saldırı düzenlemek için Kandil’den özel olarak gönderildiği, suikast konusunda uzman olduğu ifade edildi.

İstanbul polisinin ardı ardına yaptığı operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütünün gençlik yapılanması olan YDG-H üyeleri Kandil’e bir rapor gönderdi. Raporda “İşimizi yapamıyoruz. Çok operasyon yapıyorlar. Bizi rahatlatın” bilgisi geçildi. Bunun üzerine PKK’nın sözde kadın komutanlarından bomba ve suikast uzmanı, 'Gülçin' kod adlı Dilan Kortak İstanbul’a yollandı. Kortak, Sancaktepe’de hücre evinde teröristlerle buluştu.

HEDEF ÇOCUK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

PKK İstanbul’da iki eylem yapmayı planladı. Sultanbeyli’de bir emniyet müdürünün şehit olduğu 10 kişinin da yaralandığı saldırı gibi tuzaklı bir saldırı için planlar yapıldı. Hedefte bu defa Üsküdar’da bulunun Çocuk Şube Müdürlüğü vardı. Bombalı araç patlatılarak polisler şehit edilecekti.

KANLI EYLEM BAŞARIYLA ÖNLENDİ

İstanbul terör ve istihbarat polisi yaptığı başarılı operasyonla PKK’nın kanlı eylem hücresini çökertti. Ölü ele geçirilen Dilan Kortak’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 3 kişinin sorgusu ise terör şubesinde sürüyor.

SİVİL POLİSLERİ İZLEMİŞLER

YDG-H’lı bir grupta olayların sıkça yaşandığı Maltepe Gülsuyu’nda keşif yaptı. O bölgede çalışan sivil polisler tespit edildi. Bombalı saldırının olduğu anda bir grup teröriste buradaki sivil polislere yönelik eylem yapacaktı.
Son Güncelleme: 05.12.2015 04:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.