Rus savaş gemisinden Türk balıkçı teknesine ateş açıldı

Rusya uçak krizini derinleştiriyor. Rus Savaş Gemisi, Ege Denizi'nde Türk balıkçı teknesine ateş açtı. Rus savaş gemisinin Türk balıkçı teknesini nerede hedef aldığı tam olarak bilinmiyor.

13 Aralık 2015 Pazar 16:19
Rus savaş gemisinden Türk balıkçı teknesine ateş açıldı






Rus gemisinden Türk balıkçı teknesine ateş açıldı


Türk Rus gerginliği denize sıçradı. Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı gemisine Rus savaş gemisinden ateş açıldı. Rusya'nın iddiasına göre savaş gemisinden ateş açılmasının nedeni 'Çarpışmayı önlemek' olarak duyuruldu. Son olay Rus haber ajansı Sputnik’te tarafından dünyaya duyuruldu. ‘Smetlivıy’ devriye gemisi, Ege Denizi’nde bir Türk balıkçı tenkesine uyarı ateşi açtı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus ‘Smetlivy’ adlı devriye gemisinin mürettebatının çarpışmayı önlemek için ateş açtığı belirtildi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada; Türk balıkçı teknesinin yapılan tüm uyarılara cevap vermediği, mesafenin kısaldığı ve çarpışma ihtimaline karşılık tekneye uyarı ateşi açıldığı, Türk teknesinin ise açılan ateşten sonra Rus mürettebatla hiçbir temas kurmadan yönünü değiştirdiği ifade edildi.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoliy Antonov, Türkiye’nin askeri ataşesinin olayla ilgili bakanlığa çağrıldığını açıkladı.


TÜRK BALIKÇI TEKNESİNE UYARI ATEŞİ AÇILDI

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Ege Denizi'nin kuzeyinde Limni Adası'nın 22 kilometre açığında Türk balıkçı teknesinin uyarılara yanıt vermemesi üzerine küçük çaplı silahlarla tekneye uyarı ateşi açıldı.
Açıklamada çarpışmayı önleme amacıyla Türk teknesine 600 metre uzaklıktayken ateş açıldığı vurgulandı. Ateşin ardından 540 metre uzaklıktayken Türk teknenin rotasını hemen değiştirdiği de kaydedildi.
Olayın ardından Moskova'da Türk büyükelçiliğindeki askeri ateşi Savunma Bakanlığı'na çağrıldı.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus gemisinden Türk teknesine uyarı ateşi açılması ile ilgili konuştu. Çavuşoğlu, balıkçılarla görüştükten sonra açıklama yapacağız" dedi.

RUS GEMİSİ 19 EYLÜL'DE ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇMİŞTİ

Rusya'ya ait "Smetlivy" isimli güdümlü füze destroyeri 19 Eylül'de Çanakkale Boğazı'ndan geçip Ege Denizi'ne açılmıştı.

Son Güncelleme: 13.12.2015 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.