Şehit Komiser'in cenazesi memleketi Isparta'ya gönderildi

16 Temmuz 2011 Cumartesi 17:39
Şehit Komiser'in cenazesi memleketi Isparta'ya gönderildi







Siirt'te bölücü terör örgütü üyesinin hain saldırısı sonucu şehit olan Komiser Osman Demir, Valilik önünde düzenlenen bir törenin ardından memleketi İsparta'ya uğurlandı. Demir, memleketi İsparta'nın Eğirdir ilçesinin Balkırı Köyünde defnedilecek.

Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral.Nejdet Özel, Van Jandarma Asayiş Komutanı Korgeneral.Nazım Altıntaş, Emniyet Genel Müdür Vekili Fahrettin Demirer, AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.Törende şehit Komiser Osman Demirin öz geçmişi okundu. Demir, 4 Ekim 1971 yılında İstanbul'da doğdu.16 Temmuz 2009 tarihinden beri Siirt'te görev yapıyordu. Evli ve iki erkek çocuğu var.

Emniyet Müdürü Recep Güven törende yaptığı konuşmada, Demir'in operasyonlardan çok kapı kapı dolaşarak yoksulların ve öğrencilerin yardımını koştuğunu belirterek, "Bu bir terfi törenidir. Kardeşimizin en yüksek rütbe olan şehitlik türbesine terfi törenidir." dedi

Siirt Valisi Musa Çolak da demokrasiye ağızlarından düşürmedikleri halde demokrasiye inanmayanların hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını belirtti. Çolak, "Bu kanlı oyunların hedefi; Milletimizin birliği ve beraberliğidir. Bu topraklarda asırlardır var olan kardeşlik hukukudur, barış iklimidir. Bu hain saldırının amacı da; ülkemizi bölmek, milletimizi ayrıştırmak ve kaos oluşturmaktır. Dolayısıyla bu saldırıyı gerçekleştirenler ve arkasındakiler, kandan beslenen, aydınlıktan korkan şer odaklarıdır. Kendi insanına bile güvenmeyen kişilerdir. Onlar kendi insanının ekmeğini elinden alanlardır. Gençlerin eline silah vererek dağa gönderen gözü dönmüşlerdir. Demokrasiyi ağzından düşürmeyen, ancak demokrasiye inanmayan insanlar asla bu sinsi emellerine ulaşamayacaklardır. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmadığı gibi şehidimiz Osman Demir'in de kanı yerde bırakılmamıştır. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren terörist, bu sabah yapılan operasyon neticesinde silahı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. " ifadelerini kullandı.

"BU SENARYOYU YILLARDIR YAŞIYORUZ"

Törende son konuşmayı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptı. Şahin, "O aziz kanın bedeli arkadaşlarının yapmaları gerekenleri yapmaları sonucunda bu sabah yerde mahzun bırakılmadı ve gereği yapıldı. Keşke akşamki, olay olmasaydı, keşke sabahki de olmasaydı. Her iki olayda bu kutsal topraklarda gerçekleşti. Diğer olaylar gibi, diğer cahilce haince vahşice gerçekleşen olaylar gibi. Nüfus kaydı bu devletin kütüklerinde bulunan insanlara farklı şekilde yönlendirilerek, farklı şekillerde yönetilerek kardeş kardeşe silah çektirilerek, bir senaryoyu yıllardır yaşıyoruz, yaşatılması da isteniyor." diye konuştu.

İl Müftü Vekili Abdulbaki Bilgili'nin duasının ardından şehit cenazesinin uğurlanması ile sona erdi. Şehit İsparta'nın Eğirdir ilçesinde defnedilecek.

Törene katılan binlerce Siirtli Kahrolsun PKK, şehitler ölmez Vatan bölünmez, Askere polise uzanan eller kırılsın şeklinde sloganlar attılar ve tekbirler getirdiler. Siirt havalanına götürülen cenaze özel uçak ile memleketine gönderildi.

İçişleri Bakanı Şahin daha sonra valiliğe geçerek Vali Musa Çolakla bir süre görüştü

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.