Seydişehir'deki 800 yıllık hamam ilgi görüyor

17 Ekim 2012 Çarşamba 16:41
Seydişehir'deki 800 yıllık hamam ilgi görüyor






KONYA (CİHAN)- Konya'nın Seydişehir ilçesinde Selçuklu döneminden kalma 800 yıllık hamam, hala hizmet vermeye devam ediyor.

2008 yılında restore edilen hamam, bir süre kapalı kaldı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete açılan hamam ilgi odağı oldu.
Hamam işletmecisi Ahmet Yılmaz, üç kuşaktır hamam işlettiklerini, babasının ve dedesinin de hamamcı olduğunu söyledi. Tokat'ın Reşadiye ilçesinden olan Ahmet Yılmaz, Türkiye'deki hamamcıların çoğu bizim memlekettendir. Biz de ata mesleği dedik çocukluktan bu işe başladık. Dedem Veli Yılmaz bu işe Tokat'ta başlıyor ve döneminde nice kumandanlar, kadılar ve vezirler yıkıyor. 80 yaşında vefat etti. Dedemin vefatının ardından babam İhsan Yılmaz mesleği eline aldı. Babam Tokat'ın ardından İstanbul, Ankara gibi şehirlere geçerek buradaki hamamlarda mesleği sürdürdü. Bu süre sarfında 2003 yılına kadar mesleğe devam etti. Babam, Ekrem Bora, Zeki Müren gibi pek çok ünlü sanatçılara kese atıp masaj yapmış. dedi.

Babasının vefatından sonra mesleğe devam ettiğini dile getiren Yılmaz, 23 yıl Mersin'de bu işi yaptım. Son 1 yıldır Seydişehir ilçesine gelerek buradaki tarihi Seyit Harun Veli Hamamı'nı işletmeye başladım. İşimi severek yapıyorum. diye konuştu. Kişiye özel 10 soyunma odalı hamamda, keseden sonra müşterilerine çay ikram eden Yılmaz, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük gibi çevre ilçe ve kasabalardan gelen müşterileri olduğunu söyledi.

Hamam müşterilerinden Murat Ak, grip, nezle olduğunda buraya geldiğini, hamamda sıhhat bulduğunu belirtti. Diğer müşteri Serkan Karaaslan, Arkadaşlarla halı saha maçından sonra mutlaka buraya geliyoruz. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.