Sultanahmet katliamında can verenler anıldı

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, İstanbul Şehit Aileleri, Kırım Tatarları ve Türk Ocakları Sultanahmet katliamındacan verenleri andı.

18 Ocak 2016 Pazartesi 16:12
Sultanahmet katliamında can verenler anıldı






Sultanahmet katliamında can verenler anıldı

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu, İstanbul Şehit Aileleri, Kırım Tatarları ve Türk Ocakları üyelerinden oluşan bir grup, geçen hafta terör saldırısı gerçekleştirilen Sultanahmet Meydanı'nda akademisyenler tarafından kaleme alınan bildiriye tepki gösterdi. Grup daha sonra canlı bomba saldırısında yaşamını yitirenler patlamanın olduğu yere karanfil bıraktı. Grup adına açıklama yapan Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen terör saldırısını kınadıklarını, yaşamını yitiren Alman vatandaşlara rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilediklerini belirtti.

AKADEMİSYENLERE SERT TEPKİ

Sözen yaptığı açıklamada Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi tarafından yayınlanan bildiriyi sert sözlerle eleştirirken, “Kendilerine akademisyen diyen, bu ülkenin ekmeğini suyunu içtikleri halde bu ülkeye ihanet etmeyi kendilerine adet haline getirmiş sözde akademisyenleri nefretle kınıyoruz. Sur'da hilal ve haçlının savaşı vardır. Sur'da asla bir Türk-Kürt savaşı yoktur. Orada evleri ellerinden alınmış ve kovulmuş, PKK'nın zulmüne maruz kalanlar Kürt ve Zaza kökenli vatandaşlarımızdır. Birilerinin dediği aksine devletimiz orada Kürt vatandaşlarımıza zulüm yapmak bir tarafa askerimiz, polisimiz ve korucumuz ekmeğini Kürt kökenli vatandaşlarımız ile paylaşıyor" diye konuştu.

BU TÜRKİYE'YE KARŞI YAPILMIŞ İHANETTİR

Sözen, “Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir savaş ortamında çocuklara dokunulmazken, PKK bugün bebekleri ve çocukları öldürüyor. Ancak bu akademisyenler PKK terör örgütünün ismini ağızlarına alamayacak kadar korkak ve alçaktırlar. PKK'nın silahından kurşun çıktığı yerde bunların kaleminden kan akmaktadır. Bu Türkiye'ye karşı yapılmış bir ihanettir. PKK terör örgütüne destek vermek, hiçbir şekilde kınamamak, oradaki bütün katliamları devlet yapıyormuş gibi göstermek namussuzluktur. Makamı, mevkiisi ne olursa olsun, bu ülkenin ekmeğini yiyen, bu ülkenin nimetlerinden faydalanan, biz şehit ailelerinin ve gazilerin verdiği vergilerle bu ülkede akademisyenlik yapıp maaş alanların bu ülkeye ihanet etme hakkı yoktur" şeklinde konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından grup temsili olarak akademisyenlerin kalemini kırarak yere attı.

Son Güncelleme: 18.01.2016 16:19
Anahtar Kelimeler:
Sultanahmet Katliamı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.