Suriye değil Türkiye; 150 bin kişi evlerini terk etti

Terör örgütünün yürüttüğü şehir savaşları stratejisi yüzbinlerce kişiyi zor durumda bıraktı. 80 bin çocuk okuluna gidemiyor, 150 binden fazla insan evini terk etti.

05 Ocak 2016 Salı 20:21
Suriye değil Türkiye; 150 bin kişi evlerini terk etti






Suriye değil Türkiye; 150 bin kişi evlerini terk etti

Güneydoğu'da terör örgütü PKK'nın başlattığı kanlı saldırıların üzerinden üç ay geçti. Sadece Diyarbakır Sur ilçesinde en az 85 bin vatandaş evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bir yanda Suriyeli göçmenlerle boğuşan Türkiye, şimdi de terör örgütü PKK'nın kanlı saldırıları yüzünden evini terk etmek zorunda kalan, kendi ülkesinde yurtsuz kalan vatandaşlarının geleceğini düşünüyor.


Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre son iki aydır okula gidemeyen 80 bin çocuk için çare aranırken, 150 bin vatandaşın zorlu kışı nasıl geçireceği bilinmiyor.

CİZRE'DE HALK CAMİLERE SIĞINDI

Teröre karşı yürütülen operasyonların ağırlıklı olarak sürdüğü Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde durum gittikçe kötüleşiyor. Evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlar güvenli şehirlerdeki yakınlarının yanına giderken, şehri terk edemeyenler camilere akın etti.
Cizre ilçesinde 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra asker ve polisin müşterek yürüttüğü, sokaklardaki hendek ve barikatlara karşı tankların da kullanıldığı operasyonlar devam ederken, ilçe merkezinden silah ve patlama sesleri kesilmiyor.

Çatışmalar, Cudi, Nur ve Yasef mahallelerinde yoğunlaşırken, Dağkapı mahallesinde ise 3 aile çatışma orasında kalmaktan korkup geçen hafta sonu Ser Sur Camisi’ne sığındı.

Çocukları ile caminin bir bölümünde kalan aileler, çatışmaların bir an önce son bulmasını beklediklerini söyledi.

Çatışmaların yoğunlaştığı Cudi mahallesinden kaçış sürüyor. Bir çok aile çatışma bölgesinden yanlarına aldıkları çantaları ile ilçeden ayrılarak köylerde yakınlarının yanına gidiyor.
Son Güncelleme: 05.01.2016 20:33
Anahtar Kelimeler:
PKKTerörEvini Terk Edenler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.