Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman Antalya'ya gelecek

14 Aralık 2012 Cuma 15:20
Tacikistan Cumhurbaşkanı Rahman Antalya'ya gelecek






ANTALYA (CİHAN)- Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman'ın, 17-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'ye yapacağı ziyaret kapsamında geleceği Antalya´da ticari anlaşmalar imzalanacağı belirtildi.

Tacikistan´ın Ankara Büyükelçisi Farrukh Homiddinoviç Şaripov, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Akaydın´ı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Büyükelçi Şaripov, Antalya ile bölgesel işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Geçen yıl ülkesinden Antalya'ya 13 bin turistin geldiğini aktaran Şaripov, Tacikistan su kaynakları bakımından çok zengin. Enerji alanında yatırım yapmak isteyen iş adamlarını bekliyoruz. 17-18 Aralık´ta Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman Türkiye´de bir takım ziyaretlerde bulunacak. Ziyaret programında Antalya da yer alıyor. Bir takım ticari anlaşmalar imzalanacak. dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise Antalya´nın kültürel ve ticari ilişkilerini geliştirmek için gereken katkıyı yapmaya hazırız. Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel alanda karşılıklı işbirliğinde bulunabiliriz. Türk iş adamlarının son yıllarda girişimcilik kapasitesi arttı. Tacikistan´dan Antalya´ya yatırım yapmak isteyen iş adamlarına da kapımız açık.

Başkan Akaydın, ziyaretin anısına Büyükelçii Şaripov´a seramikten Antalya silueti hediye etti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.