Yedikule Bostanları'nda yıkım gerginliği

Sur çevresindeki yağmaya yenileri ekleniyor. Surların etrafındaki son Yedikule Bostanları 'Koruma Bandı' gerekçe gösterilerek yıkım ekibi gönderildi.

14 Ocak 2016 Perşembe 00:12
Yedikule Bostanları'nda yıkım gerginliği






Yedikule Bostanları'nda yıkım gerginliği


Fatih Belediyesi tarafından sur çevresinde sürdürülen şaibeli yıkımlar sürüyor. Daha önce tarihi surların İstanbul içinde kalan bölümünde lüks konut alanları için imar izni veren, son Yedikule Bostanları'nı peşkeş çeken belediye bu kez, surların ön kısmındaki bostanlara el attı. Tarihi İstanbul Surları'nın koruma bandında bulunan Yedikule Bostanları'nda barakaların yıkılması gerginliğe neden oldu. Tansiyonun arttığı anlarda, zabıta bostancılara biber gazı spreyi sıktı. Gazdan etkilenen bazı kişiler fenalaştı.

Sabah saatlerinde başlayan yıkıma ara veren zabıta ekipleri, öğleden sonra çalışmalarına kepçe ile devam etti. Kalabalık bir zabıta ekibinin yürüttüğü yıkım sırasında zabıta ekiplerinin çelik yelek giymesi dikkat çekti.

Bu arada zabıta ekiplerine Çevik Kuvvet polisleri de destek verdi.

Gerginliğin yükseldiği anlarda, Çevik Kuvvet ekipleri, bostancıların ve eylemcilerin bostanlara girmesini kalkanlarını kullanarak engelledi. Zabıta ekipleri bostancıların eşyalarının bulunduğu barakaları kepçe yardımı ile yıktı. Kepçenin giremediği sur diplerinde ise el ve balyozlarla yıkım yaptı.

Bostancıların ve çevrecilerin tepki gösterdiği yıkım çalışmaları sırasında, zabıta bostancılara biber gazı spreyi sıktı. Gazdan etkilenen bazı kişiler fenalaştı.

Zaman zaman tansiyon artarken, çalışmalar yol boyunca uzanan barakaların teker teker yıkılmasıyla devam etti.



Son Güncelleme: 14.01.2016 00:18
Anahtar Kelimeler:
Yedikule BostanlarıYıkım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.