Örgütten kazan 20 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu

TSK açıkladı: Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de 20 terörist, güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.

12 Ağustos 2015 Çarşamba 13:00
Örgütten kazan 20 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu






Örgütten kazan 20 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu

TSK açıkladı: Şırnak, Hakkari ve Bingöl'de 20 terörist, güvenlik kuvvetlerine teslim oldu.



Genelkurmay Başkanlığı'dan yapılan açıklamada, Şırnak'ın Silopi ilçesi, Hakkari ve Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olduğu bildirildi.

IĞDIR'DA 1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan TSK'dan yapılan açıklamada, "Iğdır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen Pusu/Dinleme faaliyeti esnasında, Jandarma Unsurlarımız ile Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan silahlı çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

Müteakiben, saat 16.05 sularında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 10 araç durdurularak Iğdır-Doğubayazıt karayolu kesilmiş ve bir TIR yakılmıştır. Olay üzerine, bölgeye sevk edilen Jandarma Unsurlarını gören Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmıştır." denildi.

VALİLİK AÇIKLADI TOPLAM RAKAMI AÇIKLADI

Şırnak Valiliği, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 7 kişinin örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Açıklamada, "21.03.2013 - 11.08.2015 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinde, PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan şahısların sayısı toplamda 841 kişi olmuştur. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir" denildi.

Son Güncelleme: 12.08.2015 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.