Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı; 30 kişi gazeteyi talan etti

Yeniçağ Gazetesi'ne yapılan çirkin saldırıya tepki yağdı. Saldırı sonrası çok sayıda MHP eski yöneticisi saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı..

08 Aralık 2016 Perşembe 23:24
Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı; 30 kişi gazeteyi talan etti






Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı; 30 kişi gazeteyi talan etti

Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakın, MHP yönetimine ise muhalif tavrı ile bilinen Yeniçağ Gazetesi yüzleri kar maskeli 30 kişilik grup tarafından basıldı. Saldırı sonrası gazetede inceleme yapan polis ekipleri, yüzleri kar maskeli çapulcuların yakalanmı için çalışma başlattı.Saldırıyı değerlendiren MHP'ye yakın kaynaklar saldırıyı kusursuz provakasyon olarak yorumladı.


Saldırıya katılan 30 kişilik grubun taşlı sopalı saldırısı sırasında silahların da patladığı öğrenildi. Dün akşam saatlerinde yapılan çirkin saldırısını üstlenen bir grup yok. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik sert eleştirilerin sürdüğü bir dönemde saldırının gerçekleşmesi manidar bulundu.
Daha önce Yeniçağ yazarı İsrail Kumbasar, bir makalesi yüzünden saldırıya uğramış, FETÖ kitabı yazan, FETÖ'cü terör örgütü mağduru olarak bilinen Yavuz Selim Demirağ ile, Gazetenin yazarlarından Servet Avcı, Adnan İslamoğulları FETÖ soruşturması bahanesiyle gözaltına alınmış serbest bırakımıştı.

Saldırı sonrası Gazete'ye akın eden çok sayıda MHP'li, Yeniçağ'a geçmiş olsun dileğinde bulundu. MHP Genel Başkan Adayları Prof.Dr. Ümit Özdağ, Meral Akşener ve Koray Aydın da yayınladığı mesajla saldırıyı sert sözlerle kınadı.

YABULOĞLU: “SALDIRI BİZ GAZETEDEN ÇIKTIKTAN SONRA OLDU”

Yeniçağ gazetesinin Yenibosna’daki merkez binasına düzenlenen saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Akşam saatlerinde yüzleri kar maskeli yaklaşık 30 kişilik bir grubun Yeniçağ gazetesine düzenlediği saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde yüzleri maskeli grubun binanın dış kapı ve camlarını soplar ve taşlarla kırdıkları görülüyor. Camları kıran grubun daha sonra binanın içerisine girdikleri görülüyor. Bir kaldırım taşının da atıldığı görülen görüntülerde yüzleri maskeli bir şüphelinin güvenlik kamerasını fark ettiği görülüyor. Kamerayı fark eden şüphelinin kamerayı kırmasıyla görüntüler sona eriyor.

Öte yandan saldırıya ilişkin bir açıklama yapan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, “Olay sırasında burada yoktuk. Biz gazeteden çıktıktan sonra olay gerçekleşti. Arkadaşlardan ihbar gelmesi üzerine geldik. Cam çerçeveler hepsi indirilmiş. Allaha şükür can kaybı yok. Polis detaylı inceleme başlattı. 15-20 kişilik grup taşlı sopayla gelmişler. Camları kırıp içeri girmişler” dedi.

SOSYAL MEDYA'DAN TEPKİ YAĞDI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.