TANAP’ta kullanılacak olan boruları Türk sanayicisi üretecek

AZERBAYCAN'ın başkenti Bakü’de temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) kullanılacak boruların yüzde 80’ini Türk sanayisi üretecek’’ dedi. Bakü’de...

05 Şubat 2015 Perşembe 19:55
TANAP’ta kullanılacak olan boruları Türk sanayicisi üretecek






AZERBAYCAN'ın başkenti Bakü’de temaslarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nde (TANAP) kullanılacak boruların yüzde 80’ini Türk sanayisi üretecek’’ dedi.

Bakü’de Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakanı Şahin Mustafayev’le gerçekleştirdiği görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Kardeş ülkemiz Azerbaycan’da Saygı Değer Cumhurbaşkanı Aliyev’in bizi kabulü çok önemliydi. Orada onun çok önemli talimatlarını aldım. Türkiye ile Azerbaycan’ın arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi. Ticaretin çoğalması ve serbestleştirilmesiyle ilgili görüşlerini aldım. Türkiye-Azerbaycan arasındaki ticaretin geliştirilmesi kadar Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için 6 Mart’ta bir araya geleceğiz. Daha sonra Türkiye-İran- Azerbaycan ekonomi bakanları olarak bir araya geleceğiz. Asıl önemli olan Hazar’ı dostluk ve ulaşım denizi haline getirmemiz lazım. 2015 yılında Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı faaliyete başlayacak" dedi.

Bakan Zeybekci, iki ülke arasındaki ticaretin kısa sürede 15 milyar dolara ulaşması için ticaretin serbestleştirilmesi gerektiğini de belirterek, bu atılım ilk olarak tarım ürünlerinden başlanılacağını söyledi. Bakan Zeybekci, "Türk ve Azerbaycan tarım ürünlerinin karşılıklı olarak serbest ticareti için çalışıyoruz. Teknik ekipler üç kez görüştü. Bu işi hızlandıracağız. 2015’te bu konuda somut bir sonuca varmak istiyoruz. Ardından ise asıl hedefimiz iki ülke arasındaki ticaretin toptan serbest hale gelmesi. Artı gerek işadamları, gerek de vatandaşlar için vizelerin serbest olması lazım. İnşallah bu yıl içerisinde de bu konuların takibinde olacağız” diye konuştu. Zeybekci’nin Bakü temasları kapsamında son olarak Türk işadamları ile görüştü.

FOTOGRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.