5 aydır paralarını alamayan maden işçileri iş bıraktı

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Karakaya Köyü yakınlarında faaliyet gösteren bir maden ocağında çalışan 80 işçi, 5 aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek iş bıraktı. Kömür...

13 Mayıs 2015 Çarşamba 11:51
5 aydır paralarını alamayan maden işçileri iş bıraktı






5 aydır paralarını alamayan maden işçileri iş bıraktı

Tuna İŞLEYEN/TAVŞANLI (Kütahya), () - KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesi'ne bağlı Karakaya Köyü yakınlarında faaliyet gösteren bir maden ocağında çalışan 80 işçi, 5 aydır ücretlerini alamadıklarını belirterek iş bıraktı.
Kömür ve krom maden ocaklarının bulunduğu özel şirkette çalışan işçiler, ücretlerini alamadıkları için çalışmayı durdurduklarını belirtti. İşverenin ücretleri ödeme konusunda kendilerini sürekli oyaladığını anlatan işçiler, evlerinin kirasını ödeyemediklerini söyledi. 5 aydır paralarını alamadıklarını ve perişan bir durumda olduklarını ifade eden işçiler yetkililerin kendilerine yardımcı olmasını isteyerek şöyle konuştu:
"İşverenler 'Şu gün paranızı vereceğim', ' Pazartesi vereceğim', ' Salı günü vereceğim' diyor. Yok. Ay bitiyor, aylar geçiyor yok. Çok mağdur durumdayız. Evlerimizin kiralarını veremiyoruz, elektriklerimiz borçtan dolayı kesildi. Sağdan soldan borç para bulup hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Biz bu Türkiye'nin vatandaşı değil miyiz? Suriyeliler'e bakıyor devlet bize bakmıyor. 5 aydır paralarımızı alamadığımız için psikolojimiz de bozuldu."
Çalıştıkları şirketin önünde toplanan işçiler ücretlerini alamadıkları için 2 günden bu yana işi durdurduklarını söyledi. 'İşçiyiz hakkımızı istiyoruz', 'Başbakanımızı yanımızda görmek istiyoruz', 'Vur vur inlesin Başbakan dinlesin' sloganları atan işçiler daha sonra birbirlerine gofret ikramında bulunarak, "Karnımız aç. Gofret yiyerek açlığımızı gidermeye çalışıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.