Işık: Merzifon POMEM öğrenci sayısında Türkiye ikincisi

01 Kasım 2012 Perşembe 17:33
Işık: Merzifon POMEM öğrenci sayısında Türkiye ikincisi






AMASYA (CİHAN)- Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi, 4 yıllık üniversite mezunu polis memuru adaylarının eğitimine 5 Kasım'da başlıyor. 12'inci dönem polis adayları, 30'ar kişilik 17 sınıfta eğitim görecek.

Merzifon POMEM Müdürü Hüseyin Işık, Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde 4 yıllık üniversite mezunu polis memuru adaylarının eğitiminin 5 Kasım 2012 tarihinde başlayacağını, 7 Haziran 2013 tarihinde sona ereceğini söyledi. Müdür Hüseyin Işık, Merzifon POMEM, önceki dönemlerde ortalama 40 öğrenci kapasiteli 15 sınıfta öğrencilere eğitim verirken, 12'inci dönemde 30'ar öğrenci kapasiteli 17 sınıfta eğitim verecek. dedi.

Merzifon POMEM'de eğitim süresinin staj dönemi ile birlikte 9 aya çıktığını belirten POMEM Müdürü Hüseyin Işık, Türkiye genelinde faaliyette bulunan toplam 10 adet Polis Meslek Eğitim Merkezi'nden 3'ü farklı eğitim branşlarına verildi. 7'si ise POMEM olarak eğitime devam edecek. Biz eğitim merkezleri arasında yerleşke bakımından 1'inci, öğrenci kapasitesi bakımından da 512 öğrenci ile 2'inci sırada yer alıyoruz. Bizler burada iyi polis yetiştirmek için çok büyük çaba sarf ediyoruz. Örneğin hukuk dersimiz var. Hukuk dersinde avukat, savcı ve hâkimin bilmesi gereken hukuktan öte polisin bilmesi gerekenler anlatılıyor. Tam donanımlı polisler yetiştirmek en büyük hedefimizdir. diye konuştu.

HATALARI ASGARİYE İNDİRME GAYRETİNDEYİZ

Polisinde hata yapabileceğini, kendilerinin de bu hatayı asgari seviyeye indirmek için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Işık, En büyük amacımız vatanını, milletini her şeyin üstünde tutan, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, demokrasiyi özümsemiş çalışkan bireyler yetiştirmek olacak. Benim kendi öğrencilerimden polis olduktan sonra isteyeceğim en büyük husus görevlerini yaparken insanlarla iyi empati kurabilmeleridir. Bir polis kendisini karşısındaki insanın yerine koymalı ve bu doğrultuda davranış sergilemelidir. Her gün birkaç polis ihraç ediliyor, ya da işlenen bir hatadan dolayı hakkında soruşturma açılıyor. Pomem öğrencilerine artık teoriden öte, uygulamalı eğitim verilecek. şeklinde konuştu.

Küçük şehirlerdeki Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüklerinin kapanacağı yönündeki söylentilere de cevap veren Işık şöyle konuştu: Genel Müdürlüğümüzün bu yöndeki düşüncesi küçük şehirlerdeki POMEM'leri kapatıp, büyük şehirlerde tam teşkilatlı polis okulları açmaktır. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.