Son dakika FETÖ operasyonu, 8 ilde çok sayıda gözaltı var

Cezaevlerinde ByLoock operasyonu: Silivri Cezaevi Müdürü de gözaltında, FETÖ operasyonları kapkasında Konya'da ise 60 pilot gözaltına alındı

22 Kasım 2016 Salı 08:30
Son dakika FETÖ operasyonu, 8 ilde çok sayıda gözaltı var






Son dakika FETÖ operasyonu, 8 ilde çok sayıda gözaltı var

Cezaevlerinde ByLoock operasyonu: Silivri Cezaevi Müdürü de gözaltında, FETÖ operasyonları kapkasında Konya'da ise 60 pilot gözaltına alındı

Cezaevleri çalışanlarına yönelik FETÖ yapılanması operasyonunda 8 ilde 24 cezaevi çalışanı için gözaltı kararı verildi. 19 zanlı halen sorgulanıyor. Gözaltına alınanlar arasında Silivri Cezaevi Müdürü de bulunuyor.

KONYA'DA FETÖ OPERASYONU: 60 PİLOTA GÖZALTI

Konya'da ise Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında haklarında yakalama kararı verilen 60 pilot için bu sabah 19 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.



Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Konya'da bulunan 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’na bugüne kadar 4 kez operasyon düzenlendi. Operasyonlarda gözaltına alınan pilotlardan, itirafçı olanlar ifadelerinde, örgütün yapılanmasını anlattı. Bunun üzerine de örgütün Hava Kuvvetleri yapılanmasına yönelik, bu sabah yeni bir operasyon başlatıldı. Haklarında yakalama kararı verilen 60 pilot, 19 ilde gözaltına alınmaya başlandı. Operasyon devam ediyor.
Geçen 9 Kasım günü 8 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 47 pilottan 1'i kadın 17'si tutuklandı, 30'u serbest bırakıldı.

Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üssü'nde daha önce düzenlenen 4 operasyonda aralarında pilotların da bulunduğu toplam 70 asker tutuklandı.

AFYON'DA FETÖ OPERASYONU, 6 GÖZALTI

Afyon'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 6 emniyet personeli adliyeye sevk edildi.
Afyonkarahisar'da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'nde görevli eski Güvenlik Şube Müdürü H.İ.U.'nun da aralarında bulunduğu 6 emniyet personeli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 şüpheli, polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin cep telefonlarında örgütün şifreli haberleşme uygulaması 'ByLock' programının tespit edildiği belirtildi.

SİLİVRİ AÇIK CEZAEVİ MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

Fethullahçı Terör Örgütü'ne yönelik Kartal, Maltepe, Silivri ile Bakırköy Kadın Cezaevlerine yapılan 2. Dalga operasyon kapsamında 25 infaz koruma memuru hakkında yakalama ve arama kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Bassavcı vekillerinden Zafer Koç tarafından yürütülen soruşturma kapsamında tamamı 'Bylock' kullandığı tespit edilen cezaevi personeline yönelik 2.dalga operasyon düzenlendi. Silivri Açık Cezaevi 1. Müdürü Hasan Topaloğlu'nun gözaltında olduğu belirtildi. Soruşturma kapsamında daha önce de 230 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı. Bunlardan 17'si tutuklandı.

KONYA'DA AKADEMİSYENLERE FETÖ OPERASYONU: 16 GÖZALTI

Konya'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında haklarında yakalama kararı çıkartılan aralarında kadınların da bulunduğu 23 akademisyenden 16'sı gözaltına alındı.
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişimi ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Selçuk Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde görevli 23 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Polis, tarafından bu sabah belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 akademisyenİ gözaltına aldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

TELEKOM'A ÜST DÜZEY FETÖ OPERASYONU

FETÖ'nün Telekom yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 22 üst düzey Telekom yöneticisine hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 12 şüphelinin gözaltına alındığı, diğerlerini yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

63 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce 144 şüpheliden 63'ü terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanmıştı. Tutuklananların 57'sinin Bylock kullandığı ortaya çıkmıştı

KARABÜK MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ OPERASYONU

Karabük merkezli 9 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda, sınav sorularını önceden verip ortaokulda okuyan başarılı öğrencilerin askeri liselere gitmelerini sağladığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.
Karabük Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ve İstihbarat Şube ekipleri, Karabük ile birlikte İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Zonguldak, Şanlıurfa, Bitlis ve Bingöl'de eş zamanlı 15 adrese baskın yaptı. Oprasyonlarda H.S (34), H.A (36), K.Ö. (21), S.Ö (24), Y.E.K (22), U.Y (28), S.Ç (24) ve H.B (31) gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında aranan H.D (28), M.Ç (25) ve H.G (55) isimli kişilerin ise yurtdışına kaçtıkları belirlendi.
Şüphelilerin, 2013 yılında ortaokullarda okuyan başarılı öğrencilerin örgüt evlerine yönlendirilerek askeri liseleri gitmeleri telkin edildiği ve sınav sorularının verilip bu öğrencilerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yerleştirilmesi faaliyetlerini yürüttükleri belirlendi. Karabük'te ayrıca haklarında yakalama kararı bulunan ve kentte görevli emniyet müdürlerinin sözde 'imamı' olduğu değerlendirilen 37 yaşındaki A.G. ile komiser rütbesindeki personelin sözde 'imamı' olduğu değerlendirilen 34 yaşındaki Ş.Ö., birlikte kaldıkları bir evde yakalandı.

EDİRNE MERKEZLİ FETÖ OPERASYONU: 15 GÖZALTI

Edirne merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 ilde düzenlenen operasyonlarda aralarında öğretmen ve esnafların da bulunduğu 2’si kadın 15 şüpheli gözaltına alındı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Edirne Adliyesi önünde Zaman Gazetesi'nin kapanmasına tepki amacıyla yapılan eyleme katılanları takibe aldı. Takibe alınan şüpheliler hakkında yürütülen soruşturmada Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Afyonkarahisar ve Balıkesir’de düzenlenen operasyonda aralarında öğretmen, esnafların da bulunduğu 2'si kadın 15 şüpheli gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerle ilgili soruşturma Edirne Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

 
Son Güncelleme: 22.11.2016 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.