Türkiye, PYD - PKK - YPG belgelerini 50 ülkeye yolladı

Türkiye terör örgütlerini çatısı altında buluşturan KCK ile PKK, PYD, YPG, PJAK, TAK gibi isimleri kullanan tüm örgütlerin tek bir merkez tarafından aynı silah kaynaklarından beslendiğini dair raporu 50 ülkeye delilleriyle birlikte yolladı.

27 Şubat 2016 Cumartesi 02:24
Türkiye, PYD - PKK - YPG belgelerini 50 ülkeye yolladı






Türkiye, PYD - PKK - YPG belgelerini 50 ülkeye yolladı

Çatı kuruluşu KCK'nın bünyesinde organize olan PKK başta olmak üzere, YPG, PYD, YPG, PJAK, TAK gibi terör örgütleri ve bunların siyasi kanatları hakkında hazırlanan rapor 50 ülkeye aynı anda gönderildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ile Türkiye'nin kendine müttefik olarak gördüğü 50 ülkenin başkentlerine yollanan belgelerde PYD'nin kullandığı silahlar, Türkiye'ye yönelik saldırıları, lojistik bağlantıları ve destek yolları ayrıntılarıyla birlikte yer alıyor.


TÜM DETAYLAR PAYLAŞILDI

Terör örgütünün kullandığı silahlarla ilgili geniş detayların bulunduğu belgeler arasında bu silahların Güneydoğu'da terörle mücadele eden asker ve polisi hedef aldığı ifade edilen raporda, silahların menşei ve seri numaraları da paylaşıldı.

ANKARA SALDIRISI'NDA PYD VAR

PYD’nin silahlı kanadı YPG'nin, terör örgütü PKK ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği Ankara'daki hain saldırı, Türkiye'nin ulusal güvenliğine yönelik tehditleri bir kez daha ortaya koydu. Saldırının ardından, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi beş üyesine kapsamlı bir rapor gönderen ve PYD'nin kanlı bir terör örgütü olduğunu belgeleriyle ortaya koyan Ankara, oluşturduğu raporun örneğini müttefik ülkelerle de paylaştı. Bu kapsamda yaklaşık 50 ülkeyle diplomasi trafiği yürütüldüğü bildirildi.

ORTAKLAŞA TERÖR EYLEMLERİ YAPIYORLAR

Ankara'nın hazırladığı raporda, PYD ve silahlı kanadı YPG'nin, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olduğu ve PKK'dan gelen talimat üzerine kurulduğu istihbarat raporları ve PYD'nin kuruluş tüzüğünde yer alan aynı yöndeki açık ifadelerle ortaya konuldu. Ankara'nın müttefiklerine gönderdiği dosyada, PKK ile PYD'nin "organik", "ideolojik", "lojistik", "hiyerarşik" ve "militan" bağlantıları tereddüte yer bırakmayacak belgelerle kanıtlandı. Türkiye'nin hazırladığı raporda, askeri servis araçlarına yönelik hain canlı bomba saldırısının da aralarında yer aldığı, PKK ile PYD/YPG'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği terör eylemleri sıralandı.

ULUSAL GÜVENLİĞE TEHDİT

PYD'nin, hem metropoller, hem de Suriye sınır hattında ulusal güvenliğe yönelik tehdit oluşturan bir terör örgütü hatırlatılan raporda,  "PYD/YPG'yi terör örgütü olarak tanıyın" çağrısı da yapıldı.

Türkiye'nin büyükelçilikleri kanalıyla BM Güvenlik Konseyi'nin geçici üyeleri, NATO paydaşı ülkeler, AB ülkeleri ile Suudi Arabistan ve Katar'a gönderilen dosyada, "DAEŞ'le mücadele" adı altında PYD'ye verilen silahların bir bölümünün, kaçak yollarla Türkiye'ye gönderildiği de vurgulandı.

Son Güncelleme: 27.02.2016 02:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.