Mahsun Kırmızıgül Mucize ile geliyor

Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini içine sindiremeyen eleştirmenlere kötü haber. Kırmızıgül, 4. filmiyle sinema tarihine geçebilir..

24 Aralık 2013 Salı 02:53
Mahsun Kırmızıgül Mucize ile geliyor






 

Mahsun Kırmızıgül, 4. filmiyle yeniden kameraların arkasına geçti. Yönetmenlik denemesinde ilk iki filmiyle adından söz ettiren, 3. filmiyle eleştirmeye hazırlananların heveslerini kursağında bırakan Kırmızıgül, çok az sayına yönetmenin ulaştığı gişe başarısına imza atmıştı. 4. filminde yine hafızalarda iz bırakacak bir filme hazırlanan Kırmızıgül, senaryo ve film konusunda oldukça ketum.

İZLEYİCİYE YENİ BİR DÜNYA

İmza attığı filmler gişede milyonu gören Mahsun Kırmızıgül, dördüncü kez ‘Motor’ dedi. Yönetmen ‘Mucize’nin konusuyla ilgili ketum davranıyor: Şu kadarını bilin; izleyici yeni bir dünyayla tanışacak. Sinema bir Türkiye'nin zorluklarla dolu 1960 yıllarında bir öğretmenin hikayesine odaklanmış. Günümüz kuşağına masalsı bir kurguyla yakın tarihle yüzleştirmeye hazırlanan Kırmızıgül, çoğu sinema eleştirmenini yine çileden çıkaracağa benziyor..

KARS VE UŞAK ARASINDA ÇEKİM

Kırmızıgül, üç yıl aradan sonra dördüncü kez yönetmen koltuğuna oturdu. Kırmızıgül, çekimleri İzmir, Uşak ve Kars’ta devam eden ‘Mucize’ adlı filmden ilk kareleri medyayla paylaştı. 60’lı yıllarda Foçalı bir öğretmenin hikâyesini beyazperdeye taşıyan yönetmen, “Bu film benim için çok değerli. İnsanlığa umut aşılayacak. Şu kadarını söyleyeyim; izleyiciyi daha önce hiçbir yerde görmediği bir dünyayla tanıştıracak” dedi.

EKİBE KONUŞMA YASAĞI

Çekimleri dokuz hafta sürecek olan ‘Mucize’nin kadrosunda Talat Bulut, Şenay Gürler ve Sinan Bengier gibi isimler var. Senaryo hakkında detay vermeyen Mahsun Kırmızıgül’ün oyunculara konuşma yasağı koyduğu öğrenildi. Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği , ‘Güneşi Gördüm’, (2 milyon 566 bin 435) ‘Beyaz Melek’ (2 milyon 32 bin 885) ve ‘New York’ta Beş Minare’ (3 milyon 474 bin 495) 8 milyon kişi tarafından izlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.