'Tüm partileri en serin kanlı düşünmeye davet ediyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu.

11 Haziran 2015 Perşembe 15:51
'Tüm partileri en serin kanlı düşünmeye davet ediyorum'






 

'Tüm partileri en serin kanlı düşünmeye davet ediyorum'



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde konuştu.
7 Haziran genel seçimlerinden sonra ortaya çıkan tabloya ilişkin Erdoğan, "Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. anayasal yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden, devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir" dedi. 
7 Haziran genel seçimlerini değerlendiren Erdoğan, "Ortaya çıkan milletin iradesidir. Herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Tek bir partinin iktidarına imkân sağlamayan bu tablo kesinlikle Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Demokrasinin en önemli özelliği, işte bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır. Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden sonra başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Anayasa'nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasında bulundu. 
"PARTİLERİN TERCİHLERİNİ KRİZDEN DEĞİL ÇÖZÜMDEN YANA KULLANACAKLARINA İNANIYORUM"
Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz sürecin Türkiye'nin kazanımlarına halel getirmeden geride bırakılması hususunda her türlü çabayı gösteriyorum, göstermeye devam edeceğim. Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını Türkiye'nin kriz ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır" dedi. 
"BATININ ŞAHSIMA YÖNELİK TÜM ÇİRKİN AÇIKLAMALARINI TAHAMMÜLSÜZLÜKLERİNİ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"
Erdoğan, "Özellikle batının, şahsıma yönelik tüm çirkin agresif hakikaten seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını tabi ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bunun bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum. Allah'ıma hamdolsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar, o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi" diye konuştu. 
"TÜRKİYE'DEKİ ÜNİVERSİTELERİ BİTİREN, ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI 60 BİNE ULAŞIYOR"
Erdoğan, bu yıl mezun olacak öğrencilerle birlikte Türkiye'deki üniversiteleri bitiren, uluslararası öğrenci sayısının 60 bine ulaşacağını belirterek, "Bu yıl mezun olacak dört bin öğrenci ile birlikte Türkiye'deki üniversiteleri bitiren, uluslararası öğrenci sayısı 60 bine ulaşıyor. Az önce Cemil'e bir nükte yaptım. Dedim ben, Uganda'dan geldiğin gün gibi göreceğim zannediyordum, ama seni farklı gördüm. Kaç kardeşsiniz dedim, yedi kardeşiz dedi. Üç kız, dört erkek. Bu yolu açanlara şükranlarımı bildiriyorum. Ülkede böyle bir hizmeti vermenin az da olsa emeği geçen bir hadimi olmanın da mefahirini yaşıyoruz. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz. Zira öyle bir ecdadın torunlarıyız. Ve bu mirası bu şekilde yüklendik, inşallah bu şekilde devam ettireceğiz. Halen eğitimlerini sürdüren 70 bin uluslararası öğrenciyle birlikte düşündüğümüzde, Türkiye'nin bu alanda güçlenen bir marka haline geldiğini görüyoruz. Az önce Kudret beyin çok daha fazla öğrenci alamayız ifadesine ben tabii katılmıyorum. Zekat, sadaka verdikçe artar" diye konuştu. 
"TALEBYAT'TA ARAPLARI VE TÜRKMENLERİ UÇAKLAR İLE VURAN BATI YERİNE PYD VE PKK'YI YERLEŞTİRİYOR"
Erdoğan, "Gece uzaydan dünyaya bakıldığında kimi yerler ışıl yanarken kimi yerler derin bir karanlığa boğulmuşsa burada bir sorun var demektir. Dünyadaki 6 milyar insanın sadece 1 milyarın refahı için çalışan bu sistem eninde sonunda tıkanmaya, çökmeye mahkumdur. Sınırımızda Talebyat'ta Arapları ve Türkmenleri uçaklar ile vuran batı ne yazık ki onların yerine terör örgütü PYD ve PKK'yı yerleştiriyor. Buna nasıl olumlu bakabiliriz. Batıya nasıl samimi olarak bakabiliriz. Oradan kaçan bize sığınan 15 bine yakın insanı biz Ege'de veya Akdeniz'de bırakmadık. Açtık kucağımıza ülkemizi kabul ettik. Biz buyuz. Ama batıyı da görüyoruz. Onlar boğulmaya mahkum ediyor. Buna müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı. 
"HERKES EGOLARINI BİR KENARA KOYUP BİR AN ÖNCE ÜLKEMİZDE HÜKÜMET KURULMALI"
Erdoğan, "En küçük bir aksamaya kesintiye izin vermeden bu doğrultuda yürümeye devam edeceğiz. Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar, ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için de anayasal yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden, devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir. Milli gelirini 800 milyar dolara ulaştırmış, ihracatını 160 milyara ulaştırmış, işsizliği tek haneli rakama indirmiş bir ülke olarak bir adım geriye gidişe asla tahammülümüz yok. İzin veremeyiz " dedi. 
"KİMSE 'BEN' DEME HAKKIN A SAHİP DEĞİL "BİZ" DEMEK ZORUNDAYIZ" 
Erdoğan, "Siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin, bu kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Bu bizim 78 milyon insanımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Asla, kimse, hangi siyasi olursa olsun, "ben" deme hakkına sahip değildir, "biz" demek zorundayız" dedi. 
"EN YAŞLI ÜYE SIFATIYLA SAYIN BAYKAL İLE GÖRÜŞTÜM"
CHP Milletvekili Deniz Baykal ile dün gerçekleştirdiği görüşmeye değinen Erdoğan, "Türkiyenin doğrudan milletin oyları ile seçilen cumhurbaşkanı olarak şahsımın bu konudaki sorumluluğu çok daha büyüktür. Bunun bilincindeyim, farkındayım. Bu çerçevede genel seçimleri, ülkemizin önünde yeni bir dönem açmıştır. Bu vesileyle, dün parlementonun en yaşlı üyesi olması hasebiyle sayın Baykal'ı davet ettim, kendisiyle görüşme yaptım. Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen neyse bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştım. Çünkü devam eden yatırımlarımız var, bunların aksamaması lazım. Çünkü bu yatırımlar tüm milletimizindir. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir, ülkeme kaybettir. Şahsımın da, kendi şahıslarının da buna yardımcı olmaları gerekir dedik ve bunu kendileriyle paylaştık. 7 Haziran seçimlerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Son Güncelleme: 11.06.2015 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.