Tavuk dönerde ölüm tehlikesi: Ölüm bakterisi üretiyor

Uuzmanlar uyarıyor, 'Sabahtan akşama kadar bekleyen tavuk eti ölümcül bakteriler üretebilir. Uzun süre bekleyen tavuk eti için her zaman risk vardır.'

24 Mart 2016 Perşembe 18:48
Tavuk dönerde ölüm tehlikesi: Ölüm bakterisi üretiyor






Tavuk dönerde ölüm tehlikesi: Ölüm bakterisi üretiyor


Özellikle gençler tarafından tercih edilen tavuk dönerin, uzun süre şişte takılı kalmasının riskli olduğunu belirten uzmanlar 'Sabahtan akşama kadar bekleyen tavuk eti ölümcül bakteriler üretebilir' uyarısında bulunuyor.

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, tavuk dönerin iklim iklim çok tehlikeli olabileceğini belirterek, "Tavuk döner, bir şişin ortasında akşama kadar beklediği zaman rengi değişir ve bakteri üretir. Tavuğun zehirlemesi insanı ölüme götürür" dedi.

Osman Yardımcı, vatandaşların alım gücünün düşmesiyle 'tavuk döner' olayının ortaya çıktığını belirtti. 2 liraya tavuk döner satılmasını eleştiren Yardımcı, "Tavuğun göğsünün kilosu 13 lira. Bugün 100 gram tavuk döner ve üzerine de ayran verdiği zaman 1.80 TL eder. 50 kuruş da ekmek, 2.30 TL. Peki kaça satıyorlar. 2 TL'ye satıyorlar. Peki bunun 30 kuruşu nerede Ne var bunun içinde Vatandaşların alım gücü az ama sağlık o kadar ucuz değil. Tavuk döner diye bir şeyin olmaması lazım" dedi. Döner ustaları ise denetim mekanizmasının yeteri kadar işlemediğini belirtti.

Son Güncelleme: 24.03.2016 18:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yasin 2016-03-24 23:21:06

tavuk döner önemli, çünkü gün içerisinde uygunluğu nedeniyle hızlıca her an her yerden alınabiliyor fakat ciddi sağlığa zarar veren maddeler ile sorun oluşturabiliyor. bu sebeple bilinmedik yerden yenmemesi gerekiyor... dikkat etmek lazım...