İTÜ'nün minik uydusu Ubuksat uzaya gönderildi

İTÜ'lü mühendislerin deneysel amaçlar için geliştirdiği UBUKSAT, Elon Mask'ın kurduğu SpaceX tarafından uzaya götürüldü. 

03 Nisan 2018 Salı 10:48
İTÜ'nün minik uydusu Ubuksat uzaya gönderildi






İTÜ'nün minik uydusu Ubuksat uzaya gönderildi

İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri tarafından deneysel amaçlar için geliştirilen Ubakusat uydusu SpaceX ile birlikte uzaya gönderildi.

SpaceX, CRS-14 görevinde Türk küp uydusu Ubakusat'ı da uzaya taşıdı. Uydu, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştıktan sonra astronotlar tarafından uzaya bırakılacak


Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX'in CRS-14 görevi, dün itibariyle start aldı. Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUI) pek çok farklı kargo taşıyan Falcon 9 roketinin yüklerinden biri de Türk uydusu Ubakusat'tı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin deneysel amaçla geliştirdiği küp uydu Ubakusat, 10x10x34 cm boyutunda ve yalnızca 3 kg ağırlığında. Ses verisi aktarımında kullanılacak olan uydu, 6 ila 12 ay arasında yörüngede kalacak. Bu süreyi güneşten gelen radyasyon doğrudan etkileyeceği için keskin bir görev süresi hesaplanamıyor. Ubakusat, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaştıktan sonra astronotlar tarafından uzaya bırakılacak.

Anahtar Kelimeler:
Ubuksat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.