Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Cenevre'de Kutlandı

İSVİÇRE'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarkçı ile Dünya Ticaret Merkezi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Haluk Ilıcak ve eşleri birlikte, Cumhuriyet'in 91'inci yıldönümü nedeniyle yabancı...

30 Ekim 2014 Perşembe 10:58
Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Cenevre'de Kutlandı






İSVİÇRE'nin Cenevre kentindeki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarkçı ile Dünya Ticaret Merkezi Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Haluk Ilıcak ve eşleri birlikte, Cumhuriyet'in 91'inci yıldönümü nedeniyle yabancı misyon şeflerine bir kutlama resepsiyonu verdi.
Kutlamaya katılım geçen yıllara oranla bu yıl daha fazla oldu. Kutlama öncekilere nazaran Türkiye'de yaşayan maden kazası nedeni ile buruk geçti. 2 saat süren davette, yabancı şefler, büyükelçilere Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden faciası ile ilgili olarak 'geçmiş olsun' dileklerinde bulundu.
Cenevre Başkonsolosu Nurdan Bayraktar Golder'in konsoloslukta verdiği resepsiyona katılımın önceki yıllarar göre daha fazla olduğu görüldü. Bayraktar resepsiyonda yaptığı konuşmada Cumhuriyetin nasıl kurulduğunu ve bugünlere nasıl gelindiğini anlattıktan sonra Türkiye'de yaşanan Maden kazasında 18 işçi kardeşimizin toprak altında olduğu ifade ederken onların en kısa zamanda kurtulmalarının haberini sabırsızlıkla ve heyecanla beklediğini söyledi. Kutlamada BM Nezninde Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı ve Dünya Ticaret Merkezi Neznindeki Büyükelçi Haluk Ilıcak da hazır bulundu.
 

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.