Emine Erdoğan, Bükreş’te Türk Şehitliğini ve Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti

 Özgür ALTUNCU - ROMANYA / - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Romanya ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Bükreş’teki Türk Şehitliği’ne bir ziyarette bulunarak, şehit mezarlarına...

01 Nisan 2015 Çarşamba 20:53
Emine Erdoğan, Bükreş’te Türk Şehitliğini ve Yunus Emre Enstitüsü’nü Ziyaret Etti






 Özgür ALTUNCU - ROMANYA / - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Romanya ziyaretine eşlik eden Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Bükreş’teki Türk Şehitliği’ne bir ziyarette bulunarak, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Emine Erdoğan daha sonra ise, Yunus Emre Enstitüsü’nün Bükreş şubesini ziyaret etti.

Romanya ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik eden Emine Erdoğan, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Türk Şehitliği’ni ziyaret etti. Emine Erdoğan burada şehit mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti. Emine Erdoğan daha sonra ise, Romanya Cumhurbaşkanı ve eşi Carmen Iohannis tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan resmî karşılama törenine katıldı.

Öğleden sonra Yunus Emre Enstitüsü’nün Bükreş şubesini ziyaret eden Emine Erdoğan, Türkçe’yi yaygınlaştırmak ve Türk Kültürünü tanıtmak için çalışmalar yapılan enstitüde ebru atölyesi ve Türkçe sınıflarını gezdi. Emine Erdoğan, kursiyer sayısının her yıl giderek arttığı merkezdeki kurslar, çalışmalar ve hedeflenen projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Romanya’da yerleşik Türk vatandaşlarının anadillerini öğrenmesi konusunda yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu ifade eden Emine Erdoğan, Rumence’de Türkçe kökenli çok sayıda kelime olduğunu söyleyerek, ortak kelimelere dair bir sözlük çalışması yapılması tavsiyesinde bulundu.

TÜRK VE TATAR BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİNİ KABUL

Ziyareti sırasında Türk ve Tatar Birliği temsilcilerini de kabul eden Emine Erdoğan, katılımcılarla sohbet etti. Birlik temsilcileri Emine Erdoğan’a Lozan Anlaşması ile Romanya’ya teslim edilene kadar Türk adası olan ve 1960’larda baraj yapılana kadar Türklerin meskun olduğu Adakale manzaralı bir tablo hediye ettiler.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.