Kosova Dışişleri Bakanı: Sırbistan İle Diyalog Barış Anlaşması İle Sona Erecek

KOSOVA Dışişleri Bakanı Enver Hocay, 3-5 yıl içinde Sırbistan ile diyaloğun tamamlanması gerektiğini dile getirerek, sürecin BM Barış Anlaşmasıyla sona ereceğini söyledi. Hocay, Berlin’de, Aspen Konferansı’nda söz aldı. Aspen...

07 Kasım 2014 Cuma 16:50
Kosova Dışişleri Bakanı: Sırbistan İle Diyalog Barış Anlaşması İle Sona Erecek






KOSOVA Dışişleri Bakanı Enver Hocay, 3-5 yıl içinde Sırbistan ile diyaloğun tamamlanması gerektiğini dile getirerek, sürecin BM Barış Anlaşmasıyla sona ereceğini söyledi.
Hocay, Berlin’de, Aspen Konferansı’nda söz aldı. Aspen Enstitüsü tarafından düzenlenen panelde katılımcı olarak Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Valter Steinmeier ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da hazır bulundu. Hocay, panelde yaptığı konuşmada Kosova’nın tanınmasını, diplomatik ilişkilerin kurulmasını ve 3-5 yıl içinde Sırbistan ile diyaloğun tamamlanması gerektiğini dile getirerek, sürecin BM Barış Anlaşmasıyla sona ereceğini söyledi. 2014 yılında iki ülke arasında yeni bir dönemin başladığını belirten Hocay, Sırbistan ile diyalog sürecinin 2011 yılında başladığını da sözlerine ekledi. Bu konudaki olumlu beklentilerin çok az kişinin tahmini olduğunu vurgulayan Bakan Hocay, İngiltere Dışişleri Bakanları Frank-Valter Steinmeier ve Philip Hammond ile bir araya gelerek Kosova’ya sundukları destek nedeniyle kendilerine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.