Türk işadamlarından Çernobil mağduru çocuklara destek

Sonat KEREM - KHARKİV, () Ukrayna'da, insanlık tarihinin en büyük çevre felaketi olan Çernobil Nükleer kazasının 29'uncu yıl dönümünde Çernobil Çocukları Fonu ve Türk Ukrayna İşadamları Derneği ortak bir organizasyon düzenledi. Çernobil...

28 Nisan 2015 Salı 12:31
Türk işadamlarından Çernobil mağduru çocuklara destek






Sonat KEREM - KHARKİV, () Ukrayna'da, insanlık tarihinin en büyük çevre felaketi olan Çernobil Nükleer kazasının 29'uncu yıl dönümünde Çernobil Çocukları Fonu ve Türk Ukrayna İşadamları Derneği ortak bir organizasyon düzenledi. Çernobil nükleer kazasından birinci derecede etkilenen 60 çocuk için bir günlük Kiev gezisi organize edilirken, aynı zamanda çocuklarla birlikte 23 Nisan Dünya Çocuk bayramı da kutlanıldı. Türkiye Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel'in de hazır bulunduğu etkinliğe Büyükelçilik müsteşarı Özgün Öztürk, Kiev Ekonomi Müşaviri Belkıs Gürsel Güleç, Kiev Kültür ve Turizm Müşaviri Berat Yıldız, THY Ukrayna Genel Hakan Yılmaz ve Türk işadamları da katıldı. Organizasyonun açılış konuşmasını yapan Türk Ukrayna İşadamları Derneği(TUİD) Başkanvekili Burak Pehlivan, “Dernek olarak yılda 40'ın üzerinde faaliyet yapıyoruz ancak en çok bu etkinliğe önem veriyoruz. Çünkü hem 26 Nisan Çernobil felaketini anıyor hem de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından yalnız Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına da armağan edilen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı burada sizlerle, Ukraynalı kardeşlerimizle kutlama imkânı buluyoruz" dedi. Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel ise yaptığı konuşmada, "Türk işadamlarımız, Ukrayna'da yalnızca ticaretle uğraşmıyorlar, sosyal sorumluluk projelerine de imkanları doğrultusunda destek vermeye çalışıyorlar, bu kapsamda TUİD'e hem 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı hem de 26 Nisan'ı unutmayıp, böyle güzel bir faaliyet yaptıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu. Çernobil Çocukları Fonu başkanı Svetlana Vasileyevna ise 4 yıldır Türk Ukrayna İşadamları Derneğinin katkılarıyla bu organizasyonu yaptıklarını, ülkede yaşanan tüm ekonomik, siyasi problemlere rağmen, her yıl kendilerine Ukrayna Türk iş dünyası tarafından verilen desteğin artarak devam ettiğini belirtti. Organizasyon esnasında yapılan çekilişle iki çocuk ve ailelerine Türk Havayolları ve Türkiye Kiev Kültür ve Turizm Müşavirliği tarafından Türkiye gezisi armağan edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.